PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Simptomi spoljašnjih i unutrašnjih hemoroida

Hemoroidi, odnosno proširenja hemoroidalnih vena su najčešći uzrok rektalnog krvarenja. Veoma retko su uzrok ozbiljnijih zdravstvenih problema, ali uvek je potrebno da se ispitaju, kako se ne bi prevideo neki ozbiljniji problem koji je maskiran simptomima hemoroida.

Simptomi proširenja hemoroidalnih vena razlikuju se u odnosu na njihovu lokalizaciju.

Unutrašnji hemoroidi lokalizovani su dublje unutar rektuma i obično se ne mogu videti. Uglavnom nisu bolni, a praćeni su sledećim simptomima:

  • Sveža krv u stolici ili na toalet papiru.
  • Kvržica koja se vidi spolja, izvan anusa, u slučaju da je došlo do “ispadanja” hemoroida. U ovom slučaju mogu da budu bolni, usled većeg zastoja krvi u hemoroidima i češće infekcije. Prolaskom stolice češće dolazi do oštećenja i krvarenja.

Spoljašnji hemoroidi daju izraženije simptome u ranijoj fazi, jer se nalaze u delu anusa koji je dobro inervisan. Od simptoma obično postoje:

  • Bol, manjeg ili većeg intenziteta u zavisnosti od stadijuma
  • Krvarenje
  • Svrab
  • Nelagodnost
  • Bolni otok

Ukoliko dođe do tromboze unutar hemoroida, kvržica dobija plavičasto-ljubičastu prebojenost. Tromb se nakon određenog vremena apsorbuje, a na mestu na kom je postojalo proširenje može da se povremeno javlja osećaj nelagodnosti, svraba i iritacije, bez vidljivog novog proširenja hemoroida.

Svi ovi simptomi mogu da budu manje ili više izraženi, u zavisnosti od izraženosti proširenja i stadijuma hemoroida.

NE ČEKAJTE, POBEDITE HEMOROIDE ODMAH!

HEMOREKS melem protiv hemoroida je prirodan proizvod, izrađen na bazi visokokvalitetnih biljnih ulja, biljnih ekstrakata i pomoćnih supstanci.

HEMOREKS Melem protiv hemoroida sprečava svrab, smanjuje osećaj bola i nelagodnosti, smiruje upalni proces, regeneriše oštećeno tkivo i sprečava ponovnu pojavu simptoma upale!

SADRŽI 10 SNAŽNIH PRIRODNIH SASTOJAKA ZA NAJSNAŽNIJE DEJSTVO DO SADA!