PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Prostata- mala žlezda koja može da pravi velike probleme

Prostata je mala žlezda smeštena ispod mokraćne bešike, u neposrednom odnosu sa uretrom (mokraćna cev).

Benigno uvećanje prostate (benigna hiperplazija prostate, BPH) je čest problem, posebno kod starijih muškaraca. Učestalost problema raste sa godinama starosti muškaraca.

Imajući u vidu anatomski položaj prostate u odnosu na bešiku i uretru, svako povećanje zapremine prostate može da izazove poremećaj funkcije bešike i mokraćnih puteva.

Izraženost tegoba kod BPH zavisi od stepena uvećanja prostate. Tipično, sa napredovanjem uvećanja, dolazi do pogoršanja simptoma.

Simptomi uvećanja prostate uključuju:

  • Učestalo mokrenje, sa nezadrživom potrebom za izmokravanjem (urgencija)
  • Povećana učestalost noćnog mokrenja
  • Otežano započinjanje izmokravanja
  • Oslabljen mlaz urina, često sa prekidima
  • Isprekidano mokrenje, posebno na kraju, koje se opisuje kao kapljanje urina
  • Nemogućnost potpunog pražnjenja bešike

Drugi simptomi koji mogu da nastanu kao prateća pojava kod BPH su urinarne infekcije, anurija (potpuni prestanak izmokravanja, kod veoma izraženog uvećanja prostate koji blokira prolazak urina kroz uretru), retko može da dođe do pojave krvi u urinu.

Ukoliko postoji jedan ili više simptoma koji ukazuju na BPH, neophodna je poseta lekaru. Nakon izvršenih pregleda, lekar odlučuje o daljem praćenju i uvođenju odgovarajuće terapije. Lekovi koji se koriste kod osoba sa BPH utiču na smanjenje zapremine prostate, što dalje dovodi do olakšanja svih tegoba koje prate BPH.

Postoji veći broj prirodnih preparata koji imaju povoljno dejstvo u prevenciji i/ili tretmanu benignog uvećanja prostate. Delovanje ovih preparata bazira se na delovanju aktivnih biljnih principa na balans hormona koji se smatraju odgovornim za nastanak benignog uvećanja prostate.

PRIMED 6 je prirodan preparat na bazi meda, polena, golice i svilovine.

Aktivni sastojci preparata ispoljavaju povoljno delovanje na funkciju prostate, pa se posebno preporučuje upotreba kod problema u vidu benignog uvećanja prostate (BPH), akutne ili hronične upale prostate i akutne ili hronične upale mokraćnih puteva i kanala.

Poručite PRIMED 6 online: PRIMED 6 prirodan preparat namenjen očuvanju zdravlja prostate