PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Promene na koži kod ekcema

Ekcem predstavlja relativno čest problem kože koji se karakteriše pojavom promena u vidu crvenila, suve, ispucale, oštećene kože, obično praćene svrabom. Učestalost javljanja kožnih promena, kao i njihova rasprostranjenost i intenzitet mogu da se veoma razlikuju od osobe do osobe.

Kod blažih oblika, koža može da bude suva, ispucala, gruba. Oštećenje kože koje postoji narušava normalnu barijernu ulogu kože i može da olakša nastanak infekcije. Svrab je uobičajeno prisutan, pa se češanjem koža dodatno oštećuje. Kod uporenijeg ili izraženijeg problema svi ovi simptomi mogu da budu intenzivniji.

Ekcem se javlja u svim uzrasnim grupama, mada je nešto češći kod dece. Kod osoba koje su u dečijem uzrastu imale ekcem, nekada se kasnije u odraslom dobu može ponovo javiti neki oblik ekcema.

Ekcem može da ima naslednu komponentu, pa se primećuje i veća učestalost ekcema ili nekih oblika alergijskog rinitisa, astme i sl. kod bliskih srodnika. Jedinstveni uzrok pojave ekcema nije još uvek utvrđen, ali se smatra da veći broj faktora koji udruženo deluju utiče na ispoljavanje simptoma.

Koža kod prisutnog ekcema je značajno osetljivija u odnosu na zdravu kožu.

Postojanje oštećenja u barijernoj ulozi kože otvara put mikroorganizmima koji mogu da izazovu infekciju. Zato je veoma važna odgovarajuća nega, kako bi se zaštitila koža i očuvala njena funkcija, smanjilo oštećenje i ubrzao oporavak.

U nezi kože sklone ekcemu značajan faktor je i pranje odgovarajućim sredstvima koja neće dalje da naruše ili oštete njenu površinu.

PRIMEDERMA 1-2-3 Formula je inovativan, jedinstven i sveobuhvatan kozmetički tretman za ekcematoznu kožu i kožu sklonu drugim oblicima dermatitisa.

PRIMEDERMA 1-2-3 Formula integriše proverena prirodna i savremena dermatološka iskustva u tretmanu ekcema i drugih formi dermatitisa u svim fazama ispoljavanja ili remisije simptoma.

Predloženi režim upotrebe PRANJE–TRETMAN–NEGA na bezbedan način dovodi do povlačenja svih karakterističnih simptoma ekcema i drugih formi dermatitisa. Redovnom upotrebom proizvoda u režimu PRANJE–NEGA smanjuje se nivo rizika od ponovne pojave aktivnih simptoma.