PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Problemi sa učestalim mokrenjem

Učestalo mokrenje je jedan od čestih urinarnih problema. Normalna učestalost mokrenja u toku dana može značajno da se razlikuje od osobe do osobe, unosa tečnosti, fizičke aktivnosti, uzimanja hrane.

I muškarci i žene mogu da imaju ovaj problem, samo se u odnosu na anatomske karakteristike razlikuju najčešći uzroci učestalog mokrenja.

Učestalo mokrenje kao simptom oboljenja karakteristično se javlja kod urinarne infekcije. Takođe, može da se javi i kao posledica oštećenja nerava, slabljenja mišića bešike ili kod upotrebe nekih lekova.

Kada treba reagovati?

Iako se normalna učestalost razlikuje, postoje određene situacije u kojima bi trebalo da se obrati pažnja.

Noćno mokrenje nije uobičajena pojava, ali npr. povremeno ustajanje jednom u toku noći ne mora biti znak za uzbunu. Međutim, ukoliko se učestalost noćnog mokrenja povećava, dva ili više puta svake noći, bez prethodno povećanog unosa tečnosti pred spavanje, trebalo bi da se ispita razlog.

Povećana učestalost noćnog mokrenja kod muškaraca obično se javlja kao jedan od simptoma benignog uvećanja i drugih problema sa prostatom.

Kod žena učestalo mokrenje obično prati urinarne infekcije. Urinarne infekcije su vrlo čest problem kod žena, imajući u vidu anatomske karakteristike koje olakšavaju dospevanje bakterija u mokraćne puteve. Većina žena bar jednom u životu ima problem sa urinarnom infekcijom.

Učestalo mokrenje kod oba pola može značajno da remeti kvalitet života i obavljanje aktivnosti.

U zavisnosti od uzroka, lekar će preporučiti moguće metode za tretman problema. Uspešnost rešavanja problema sa učestalim mokrenjem takođe zavisi od uzroka. Sa rešavanjem problema urinarne infekcije uglavnom se i učestalost mokrenja i drugih simptoma smiruje. Kod nekih drugih stanja, kao što su oštećnja nerava, rešavanje problema sa učestalim mokrenjem može biti zahtevnije.

Od prirodnih preparata, kao pomoćno sredstvo kod urinarnih problema izazvanih benignim uvećanjem prostate, preporučujemo PRIMED 6.

PRIMED 6 je prirodan preparat na bazi meda, polena, semena bundeve golice i svilovine (vrbovica, mala mlečika).

Sastojci preparata povoljno deluju na prostatu i probleme koji prate njeno uvećanje, kao i infekcije prostate imokraćnih puteva.

Više o PRIMED 6: https://primed6.com/