PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Stanite na put urinarnim infekcijama!

Od urinarne infekcije čak dve trećine žena oboli bar jednom u životu, pokazuju statistički podaci. U velikom broju slučajeva ova infekcija se ponavlja u narednih godinu dana. Češća je kod trudnica, žena u menopauzi i postmenopauzi, starijih osoba i dijabetičara. Mogu da se jave i u slučaju oslabljenog imuniteta, stresa, napora ili neke druge infekcije, što sve skupa dovodi do smanjenja otpornosti sluzokože urinarnog trakta. Hladno vreme takođe pogoduje razvoju ovih infekcija.

Ukoliko se urinarne infekcije pojave, treba povećati unos vitamina C, koji usporava rast bakterija u bešici, a izbegavati alkohol, kafu, šećer, čokoladu. Mlečni proizvodi takođe predstavljaju idealnu podlogu za razmnožavanje bakterija, a posebno za ešerihiju. Ali zato treba piti čajeve od breze, kukuruzne svile, uve, bosiljka, peršuna i drugih biljaka, i to najmanje dva litra u toku dana. Ovi čajevi podstiču češće mokrenje, a samim tim i izlučivanje bakterija iz organizma.

Namirnice koje pomažu u slučaju infekcije

Jogurt i kefir preporučuju se u ishrani.

Propolis ima antibakterijska svojstva i neprijatelj je ešerihije koli i stafilokoke.

Matični mleč – snažno je sredstvo za jačanje imuniteta, naročito ako se kombinuje s medom.

Sok od borovnice ili brusnice – ima antibakterijska svojstva. Treba ga piti bez šećera.

Bosiljak – snažan je prirodni antibiotik, koji pomaže u suzbijanju ešerihije koli i stafilokoke.

Voda – veoma je važna i u sprečavanju i u lečenju infekcije.

Smanjite kiselost organizma

Kiselost u organizmu je inače pogodno tlo za razvoj bolesti, a nastaje zbog loše ishrane, stresa i zagađenosti okoline. U naročito kisele namirnice spadaju šećer, mesne prerađevine, gazirana pića, alkohol, kafa, prekuvana hrana, rafmisana ulja i mlečni proizvodi, te ih treba izbegavati.U tom slučaju treba promeniti ishranu i dati prednost baznim namirnicama (sveže voće i povrće, naročito limun, proso, kinoa, med, tofu sir, maslinovo ulje, biljni začini, suvo grožđe, rogač…)

Na koji način sprečiti širenje infekcije Ešerihijom koli

Operite dobro ruke pre rada s hranom i posle upotrebe toaleta, menjanja pelena, dodira sa životinjama…

Dobro operite daske za sečenje, pribor i površinu za pripremu sirove hrane pre nego što ih iskoristite za pripremu drugog proizvoda, pogotovo ako tu hranu nameravate da jedete sirovu.

Izbegavajte kontaminaciju kuvane hrane onom sirovom. Nikad ne stavljajte kuvano meso na neopran tanjir gde je bilo sirovo meso. Temeljno operite voće i povrće.

Mleveno meso dobro termički obradite na najmanje 70 stepeni C.

Nemojte piti nepasterizovano mleko.

Upotrebljavajte samo sigurnu,prečišćenu vodu.

Ostatke hrane odmah stavite u frižider.

PRIMED 9 BRUSNICA je prirodni preparat na bazi meda, brusnice, kantariona i hajdučke trave. U svom sastavu ne sadri veštačke boje, konzervanse ni aditive. Aktivni sastojci preparata utiču na poboljšanje odbrambenih snaga organizma i pomažu u prevenciji čestih urinarnih infekcija. Redovnom upotrebom podstiču bržu eliminaciju bakterija i umanjuju mogućnost ponovnog javljanja infekcije.
Primed 9 brusnica  deluje blagotvorno na zdravlje ženskih genitalnih organa, pa se redovna upotreba preparata preporučuje svim ženama, a posebno kod postojanja hormonskih poremećaja i infekcija.