PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Podmukla bolest ateroskleroza

Svaka druga osoba prvo doživi infarkt, pa tek onda sazna da ima ozbiljno oštećenje krvnih sudova.

Ateroskleroza je proces starenja krvnih sudova i bolest koja je u 75 % slučajeva razlog nastanka infakta srca ili moždanog udara. Proces ateroskleroze se odvija brže ili sporije u zavisnosti od naslednog faktora, načina života, ishrane i drugih navika.

Kaže se da je čovek star onoliko koliko su mu krvni sudovi stari. Čak i ako neko kalendarski ima 25 godina, njegovi krvni sudovi mogu da budu na nivou pedesetogodišnjaka.

Zbog čega dolazi do razvoja ateroskleroze?

Ateroskleroza nastaje onog trenutka kada se krvni sud ošteti. Na mestu gde postoji oštećenje krvnog suda počinje da se taloži loš holesterol. Proces taloženja holesterola neizbežno prati kalcifikacija, odnosno taloženje kalcijuma na zidove krvnih sudova. Kalcifikovana arterija je neelastična i trpi pojačani pritisak.

Posledično, srce ulaže veliki napor da bi obezbedilo dobru cirkulaciju krvi. U početnoj fazi ateroskleroza se izuzetno teško otkriva, jer prohodnost krvnog suda nije u potpunosti narušena. Kada se pojave simptomi poput zamaranja, malaksalosti i bolova onda je proces ateroskleroze već odmakao.

Najčešće i najteže su pogođene srčane arterije, zatim arterije mozga uključujući i vratne karotidne arterije. Posledice su infarkt srca i infarkt mozga (šlog).

Kako se izboriti sa ovim problemom?

Lekari pre svega preporučuju smanjenje faktora rizika. Savetuje se pravilna ishrana, umerena fizička aktivnost, smanjenje stresnih situacija, prestanak pušenja i uzdržavanje od konzumacije alkohola. Promena ovih navika usporiće proces ateroskleroze. Istovremeno ohrabruju istraživanja da prirodnim putem takođe možemo smanjiti glavne faktore rizika kao što su povišen holesterol i kalcifikacija arterija. PRIMED 11 KARDIO je prirodni preparat na bazi meda,vorganskog kakao praha, cejlonskog cimeta i medicinske gljive kordiceps. Preparat je 100% prirodan i ne sadrži nikakve konzervanse, aditive niti veštačke boje.

PRIMED 11 KARDIO se preporučuje kod:

  • bolesti srca i krvnih sudova (ateroskleroza, povišen krvni pritisak, poremećaji srčanog ritma).
  • povišenog nivoa holesterola i triglicerida u krvi.
  • oslabljenog rada srca.

Kako deluje preparat Primed 11 kardio?

Aktivni sastojci preparata blagotvorno deluju na poboljšanje cirkulacije krvi u srčanim krvnim sudovima, čime se olakšavaju tegobe kod slabosti srca. Utiču na smanjenje krvnog pritiska i povišenog nivoa masnoće i holesterola u krvi i pomažu u prevenciji i tretmanu kardiovaskularnih bolesti.  Uporedna primena preparata PRIMED 8 FEROPOLIS tinkture se savetuje u cilju postizanja potpunijeg dejstva preparata na poboljšanje cirkulacije i regulisanja povišenog nivoa holesterola i triglicerida u krvi.