PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Poboljšajte pamćenje i koncentraciju

Preopterećeni smo informacijama i pamćenje nas sve češće izdaje. Evo nekoliko jednostavnih saveta koji će vam pomoći da poboljšate pamćenje:

Mozak je poput muskulature, ukoliko ne vežbamo izgubićemo kondiciju. Stvarajući nove sinapse (živčana struktura pomoću koje se prenose informacije iz tela u mozak i obrnuto kao i iz jednog dela mozga u drugi) među nervima, pomažemo informacijama, koje se nalaze u našoj memoriji, da tu duže opstanu i postanu permanentne. Najbolje “vežbe za mozak” su nove informacije, poželjno je što više i što raznovrsnijih sadržaja “konzumirati” kako bismo ostali u formi za usvajanje novih sadržaja.

Važno je i da naša fizička kondicija bude dobra, jer i mentalne napore telo ume da prepozna kao i one fizičke (umor, pospanost…), pa nam kondicija služi kako bi telo moglo da izdrži sve napore koji su pred njim. U prilog fizičkoj spremnosti ide i mentalni odmor koji osim redovnog spavanja (i povremenih dremki) možemo postići i radeći ono što volimo (šetnje, druženje….).

Sve što možemo zamisliti možemo i zapamtiti  a novi sadržaji i čulna stimulacija su osnove svih mentalnih vežbi. Uključite što više čula- Informacije koje ćete dobiti, ukoliko uključite više čula odjednom, će vam omogućiti da informaciju zapamtite na najbolji mogući način. Različiti tipovi učenja, ukoliko se kombinuju, mogu biti veoma efikasni. Ne učimo (niti pamtimo) svi na isti način i ukoliko jednoj informaciji pridodamo neko svojstvo koje inače ne bi imala, lakše će nam se “urezati u misli”. Ako, na primer, želite da naučite neku pesmu napamet, pokušajte da je zamislite, dajte joj svojstva koja inače ne pamtite…Zvuk koji proizvodite dok je recitujete naglas, boje koje vidite kad je zamislite….

Smanjite hroničan stres i poboljšajte ishranu bogatu voćem i povrćem. Savetujemo i uzimanje PRIMED a 10!

Primed 10 je prirodni dodatak ishrani na bazi meda, polena, propolisa i matičnog mleča. Deluje na poboljšanje imuniteta i odbrambene sposobnosti organizma kao i na poboljšanje koncentracije i pamćenja!