PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Pobedite pothranjenost

Pothranjenost nastaje usled nedovoljnog unošenja energetskih supstanci( ugljenih hidrata i masti). Usled toga dolazi do smanjenja telesne mase. Takođe se javlja u toku akutnih i hroničnih bolesti praćenim povećanim katabolizmom, kao što su hipertireoza, dijabetes, maligna oboljenja… pothranjenost može nastati i usled siromaštva ili usled psiholoških promena.

U gladovanju organizma najpre dolazi do gubitka telesne mase i to masnog tkiva, ugljenih hidrata i na kraju belančevina. Pored gubitka natrijuma gubi se i kalijum kao i ćelijska tečnost. Smanjuje se nivo belančevina i masnih materija dok su sloboden masne kiseline povećane. Ukoliko je izražen gubitak belančevina javljaju se edemi. Otpornost prema infekciji je smanjena, zbog atrofije sluzokože digestivnog trakta javljaju se dijareje, dolazi do srčanih tegoba a te osobe su inemogle, malaksale, nevoljne za opšta dešavanja pa čak i psihički izmenjene.

Lečenje podrazumeva primenu hiperkalorijskog i hiperenergetskog unosa u lakšim slučajevima per os au težim paranteralnim davanjem plazem, visoko kalorijskih rastvora, elektrolita, vitamina i oligoelemenata.

Poželjan je nadzor nutricioniste i kod težih slučajeva i lekara .

PRIMED vam preporučuje više proizvoda za lečenje i suzbijanje ovog problema u zavisnosti od uzroka i mehanizma nastanka pothranjenosti i od životne dobi. Tu su izuzetno efikasni , potpuno prirodni preparati poput PRIMED1, PRIMED5, PRIMED 10 i PRIMED 13 koji poboljšavaju vaše zdravstveno stanje jer sadrže vitamine, minerale, energetska su “bomba” i pospešuju varenje i bolje iskorišćavanje hranljivih materija. Nema hemijskih suplemenata već pomoću meda, matičnog mleča i lekovitog bilja i još nekih sastojaka iz prirode POBEDITE POTHRANjENOST!!!