PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Opustite se uz masažu

Dobrodošli u PRIMED RELAX CENTAR, Kostolačka 79 u Beogradu, tel: 011/3987-609 !
masaža
Čestitamo ! Bilo da nikada niste imali masažu ili se masirate redovno , vi ste u mogućnosti učiniti nešto divno za svoje tijelo . Doktori i naučnici se slažu da je masaža više nego samo opuštajući užitak. To je takođe ključ za bolje zdravlje i blagostanje.

Sa našim širokim znanjem istočne i zapadne tehnike masaže , PRIMED RELAX CENTAR je mjesto gde ćete shvatiti da je masaža prava stvar za vas .

Naši talentovani terapeuti masari su visoko obučeni kod svih vrsta tehnika masaže. Bilo da ste u potrazi za blagom opuštajućom masažom ili snažnom shiatsu ili sportskom masažom , možemo dati svom telu tačno ono što mu treba. A ako niste baš sigurni koji tip masaže je prava stvar za vas , ne brinite, naši terapeuti mogu vam predložiti neke od mogućnosti lečenja i pomoći vam da odaberete onaj koji će učiniti da se bolje osećate.

Neke od tih mogućnosti liječenja su:

kraljevska masaža
akupresura
Shiatsu
Švedski Masaža
Opuštajuća masaža
Jumeiho (kiropraktika)
Refleksologija
Snaga terapeutska masaža također nudi aromaterapija tretmane.
Za stalne klijente, možete dobiti 5 % Masaža kupon ili 10 % Masaža kupon .

Što je masaža ?

Riječ masaža je francuska, a znači ” trenje gnječenje ” . To je verojatno zato što se u masaži, vaši mišići nežno ” mese ” kao testo za hleb , a pritisak koji se primjenjuje za otklanjanje napetosti i opuštanje. Ova manipulacija mekog tkiva može izlečiti telo i poboljšati stanje na različite načine. Prednosti uključuju poboljšanje raspon pokreta , poboljšanje cirkulacije, smanjenje bolova, pomaže mentalno zdravlje i još mnogo toga.

Istorija masaža

PRIMED RELAX CENTAR je osnovan krajem 2013 godine , masaža postoji od antičkih vremena . To se spominje u Starom zavetu kao ulepšavanje koje preferiraju supruge Kserkso . Hipokrat je pisao o tome u 460. godini pre Hrista , navodeći da “lekar mora biti iskusan u mnogim stvarima , ali pogotovo u trljanju ” . Masaža je takođe bio povezana kroz spise i umjetnička dela starih kultura u Kini , Japanu, Egiptu , Indiji, Mesopatamiji , Grčkoj i Rimu .

Masaža je ostao popularan kroz stoljeća , s nekim neobičnim kulturne adaptacije na putu . Na primjer, u Rumuniji ,pitomi medved je trenirao hodati pacijenatima po leđima kako bi se oslobodili napetosti . To je slično japanskoj tehnici koja zapošljava male žene da hodaju na leđima velikim ljudima !

Ne brinite – SPRIMED RELAX CENTAR ne koristi medveda u našim tretmanima ! Naši maseri su jedni od najbolje obučenih masera na Balkanu . Oni razumiju načela i tehnike i zapadne i istočne masaže , pa samim tim će pružiti nezaboravan i opuštajući doživljaj za vas .

Više informacija možete pronaći na www.relaxcentar.com .