PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Neobični znaci hipotireoze

zaboravnost

Brojni su uzročnici hipotireoze, stanja kada štitna žlezda proizvodi premalo svojih hormona. Hormoni štitne žlezdu na rast, razvoj  i na brojne ćelijske funkcije što ih čini izuzetno važnim za celokupno zdravlje.

Osnovno “gorivo” za rad štitne žlezde je jod, element koga trebamo unositi dovoljno putem ishrane i namirnica kao što su: morski plodovi, riba, so..  U slučaju premalog unosa joda ili pak bolesti same štitne žlezde dolazi do nedostatka dva hormona, tiroksina (T4) i trijodtironina (T3) i do različitih promena u telu. Ovi simptomi ponekad mogu biti znaci neke druge bolesti ili problema ali često u njihovoj osnovi leži još uvek neotkrivena hipotireoza.

Povišen holesterol u krvi

Veliki broj ljudi koji ima povišen nivo holesterola u krvi nije otkrio da u isto vreme pati od hipotireoze. Kada se postavi dijagnoza hipotireoze, lekovi koji regulišu rad štitne žlezde istovremeno mogu regulisati i nivo holesterola, bez potrebe za drugim lekovima.

Loše pamćenje i slaba koncentracija

Osobe koje pate od hipotireoze ili to ne znaju imaju probleme sa kratkoročnim pamćenjem, koncentracijom i razmišljanjem. Terapija hipotireoze može da otkloni i ove tegobe.

Grub glas

Već neko vreme ste primetili da vam se glas promenio, postao grublji nego ranije. Savet je da prokontrolišete i štitnu žlezdu. Premala priozvodnja hormona štitne žlezde dovodi do zadržavanja vode u celom organizmu. Nakon nekog vremena dolazi i do oticanja glasnih žica koje uzrokuje promene u glasu.

Bolovi u zglobovima i mišićima

Hipotireoza uvek dovodi do bolova u kolenima, laktovima, ramenima. Ova bol se razlikuje od bola uzrokovanim artritisom.

Zatvor

Blaga ili teška konstipacija ili zatvor se često sreću kod obolelih od hipotireoze. Manjak hormona štitne žlezde usporava i smanjuje pokretljivost creva, što uzrokuje blagu ili tešku konstipaciju.

Menstrualni problemi

Nedostatak hormona štitne žlezde dovodi do hormonskog disbalansa koji se odražava na menstrualni ciklus žene. Neredovne menstruacije se mogu normalizovati terapijom hipotireoze nakon 2 do 3 meseca.

Osetljivost na hladnoću

Kada u telu nema dovoljno hormona štitne žlezde i cirkulacija postaje sporija. To može uzrokovati osećaj hladnoće čak i kada je spoljašnja temperatura prijatna.

Suva koža i kosa

Hipotireoza može izazvati suvoću i perutanje kože celog tela. Kosa takođe postaje suva i gruba, dolazi do gubitka vlasi i obrva. Terapijom hipotireoze i ovi problemi se mogu svesti na manju meru.

Depresija

Veliki broj ljudi, koji pati od depresije, ustvari ima problema s radom štitne žlezde, a da to i ne zna. Manjak hormona T3 može uzrokovati nastanak depresije. Regulacija nivoa hormona terapijom dovodi, između ostalog i do popravljanja raspoloženja.

Prirodni preparat Primed 7 Tiromed je prirodni preparat na bazi meda i etarskih ulja oraha, uspešno povećava nivo joda u organizmu i na taj način omogućava pravilno funkcionisanje organa kojima nedostaje ovaj element. Pokazao se vrlo delotvoran kod problema sa štitnom žlezdom, kod problema sa kosom, suvom kožom, lošim noktima.. Redovnom upotrebom korisnici su uspeli da prepolove dozu leka koji uzimaju (Eutitox, Letrox) i pri tome su značajno smanjili simptome hipotireoze. Njegovo dejstvo se pokazalo i kod loše probave i lenjih creva, kostobolje, rahitisa, problema sa desnima.

 Primed 7 u terapiji hipotireoze

Cena preparata je 1490,00 dinara.

Brojevi telefona za informacije: 0113288948, 0113912431, 0112168073.