PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Menopauza i njen uticaj na zdravlje kostiju

menopauza-simprtomiMenopauza označava poslednje menstrualno krvarenje žene. Rezultat je fizioloških procesa koji se odigravaju u organizmu i znak je postepenog ulaska u period života žene koji se naziva klimakterijum. Postepeno smanjenje stvaranja ženskih polnih hormona između ostalog se odražava i na kvalitet i funkciju koštano-zglobnog sistema. U kostima dominiraju procesi razgradnje u odnosu na stvaranje koštane mase, sa dominantnim gubitkom kalcijuma iz kostiju, što vodi nastanku osteoporoze. Kosti zahvaćene osteoporozom su krte i znatno osetljivije na mehaničke uticaje, te mnogo lakše dolazi do naprsnuća i preloma prilikom pada ili mehaničkog pritiska. U kojoj meri će se razviti osteoporoza zavisi od više faktora, kao što su način ishrane i fizička aktivnost u periodu rasta i razvoja kostiju.

Optimalan unos kalcijuma u toku celog života je jedan od ključnih faktora u prevenciji osteoporoze.

PRIMED 3 Kreći se lako je prirodan preparat čijom redovnom upotrebom obezbeđujete svom organizmu dovoljno kalcijuma za pravilnu izgradnju i održavanje kostiju zdravim i jakim.

PRIMED 3 možete koristiti kao dodatak ishrani nezavisno od godina starosti, bez vremenskog ograničenja, bez opasnosti od neželjenih reakcija koje se mogu razviti pri dužoj upotrebi suplemenata kalcijuma (problemi sa varenjem i probavom).