PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Med sa kalcijumom

medikalcijum
– Evo još jedan razloga da uživate u slatkom ukusu 100% čistog meda. Studija sprovedena na Univerzitetu Purdue pokazala je da konzumiranje meda zajedno sa dodatkom kalcijuma utiče na poboljšanu apsorpciju kalcija kod miševa. Osim toga, apsorpcija kalcijuma je povećana je srazmerna povećanju količini meda. Istraživanje, na čelu sa dr. Berdine Martin iz Purdue University, predstavljen je u Federaciji američkih društava za eksperimentalnu biologiju sastanku u San Diegu u aprilu.

“Mnogi odrasli se bore kako bi dobili preporučene količine kalcija u svojoj dnevnoj prehrani,” rekao je dr. Katherine Beals, nutricionistica u Nacionalnom pčelarskom odboru.

Prema tada objavljenom žurnala za zdravlje kostiju i osteoporoze (14. oktobra 2004), “Do 2020, polovina svih američkih građana starijih od 50 godina će imati povećan rizik od fraktura usled osteoporoze i niske koštane mase, ako se ne preduzmu hitne mere od strane pojedinaca s rizikom, zdravstvenih radnika, zdravstvenih ustanova i političara. ”

Osteoporoza je često spominjana kao “tihi” ubica, jer mnogi od onih koji su zahvaćeni, nisu potpuno svjesni da baš oni pate od nje. U stvari, četiri puta više muškaraca i tri puta više žena ima osteoporozu nego što je prijavljeno.
Jedna od ključnih strategija za smanjenje verovatnoće razvoja niske koštane mase (i naknadno osteoporoza) je konzumirati preporučene količine kalcijuma. Također je važno da se kalcijum koji se konzumira, apsorbuje se u telo. Dijetetski uticaji koji su prikazani kako bi se poboljšala apsorpciju kalcijuma, uključuju vitamin D i šećeri se nalaze u medu.

“Iako je ovo istraživanje sprovedeno sa miševima, preliminarni rezultati su vrlo uverljivi”, rekao je dr. Beals. “Naravno, morali smo ponoviti opit na ljudskom uzorku kako bi videli da to isto vrijedi i za ljude.”

Septembra 2007 nastaje preparat PRIMED baziran na medu i kalcijumu a nešto kasnije idvajaju se dva preparata:
PRIMED 2 diši lako na bazi lipovog meda i kalcijuma koji pročišćava vazdušne kanale i ojačava ćelije u celom sistemu koje postaju otpornije na alergene iz vazduha. Kao takav se preporučuje kod sledećih tegoba: astma, alergiski rinitis, opstruktivne bolesti pluća, sinusitis, kašalj, bronhitis i respiratorne infekcije.

PRIMED 3 kreći se lako na bazi meda, kalcijuma i vitamina D koji poboljšava apsorpciju kalcijuma u organizam i omogućava njegovu ugradnju u kosti.
Preporučuje se osobama koje imaju neke od sledećih bolesti: osteoporoza, osteopenija, smanjena koštana masa, paradentoza ali i kod kožnih bolesti
poput ekcema i psorijaze.

informacije preuzete sa sajta
http://www.nutraingredients.com