PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Matični mleč izvor vitalnosti i zdravlja!

Matični mleč je gusta neprozirna masa bele do bledo žućkaste boje. Ima karakterističnu aromu i oštar kiseo ukus sa slatkim akcentom. Kompleksne je hemijske strukture koju proizvode mlade pčele negovateljice. On sadrži neverovatne količine proteina, lipida, glucida, vitamina, hormona, enzima, minerala, specijalnih vitalnih faktora koji se ponašaju kao biokatalizatori u procesu ćelijske regeneracije u ljudskom telu. Iako su neki elementi nađeni u matičnoj mleči u mikrogramskim količinama, oni još uvek mogu delovati do krajnosti sa koenzimima kao katalizatori ili mogu delovati sinergistički. Mnogobrojna proučavanja mleča pokazala su da je to komleksan i bogat sastav. Količina sastojaka mleča varira u prilično širokom dijapazonu. Konstatovano je da je mleč bogat belančevinama, ugljenim hidratima, mastima, aminokiselinama, vitaminama B-1, B-2, B-6, C, E, niacinima, pantotenskom kiselinom, biotinom, inozitolom i folskom kiselinom. (Mleč sadrži razne vitamine koji su apsolutno neophodni za razvoj pčelinjih larvi. Veliko variranje vitaminskog sadržaja zavisi od različitih faktora ali neosporan značaj imaju i raznovrsne metode analize. Ukupna količina vitamina je od 336 do 351 nanograma u 1 gramu mleča.

1g matičniog mleča sadrži sledeće:

vitamin B1 (tiamin) – 1.5 do 7.4 mikrograma
* vitamin B2 (riboflavin) – 5.3 do 10.0 mikrograma
* vitamin B6(pirodoksin) – 2.2 do 10.2 mikrograma
* niacin (nikotinska kiselina) – 91.0 do 149.0 mikrograma
* pantontenska kiselina – 65.0 do 200.0 mikrograma
* biotin – 0.9 do 3.7 mikrograma
* inozitol – 78.0 do 150.0 mikrograma
* folna kiselina – 0.16 do 0.50 mikrograma
* vitamin C – u manjoj količini

Zbog svojih sposobnaosti da jača imuni sistem i povećava otpornost organizma, matični mleč je pogodan za lečenje bronhijalne astme, bolesti jetre, mnogih kožnih bolesti. Matični mleč deluje na sve delove našeg organizma: nerve, mozak (koncentracija, sposobnost pamćenja, učenje, koordinacija pokreta), prokrvljenost i cirkulaciju i time povoljno utiče na kardiovaskularni i nervni sistem, ublažava propadanje nervnih ćelija, normalizuje krvni pritisak, usporava proces ateroskleroze, pojavu proširenih vena, infarkta i ubrzava izlečenje već postojećih kardiovaskularnih bolesti.

Primed 10 je prirodni dodatak ishrani na bazi meda, polena, propolisa i matičnog mleča. Deluje na poboljšanje imuniteta i odbrandbene sposobnosti organizma!