PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Lečenje proširenih vena

Bolesti vena nogu i karlice spadaju danas u najrasprostranjenije bolesti savemenog čoveka. Ogroman broj obolelih od različitih poremećaja venskog sistema upućuje na zaključak da varikozni sindrom ( proširene vene nogu) nije samo medicinski već i socijalni i ekonomski problem u svetu pa i kod nas. Smatra se da oko 15% ukupne naše populacije boluje od proširenih vena nogu.

Proširene vene nogu (varikozni sindrom) primarnog ( urođenog porekla ) ili sekundarnog porekla ( kao posledica dugotrajonog sedenja, stajanja, prekomerne težine, povreda ili kao posledica ranijih epizoda upale vena) je, kao što je napred pomenuto, najučestalija pojava oboljenja vena. Pored vidljive „ šare”proširenih vena buta i /ili potkolenice, pacijetni, u glavnom, imaju primedbu da su im noge „ teške” na kraju dana, otečene, bolne, da imaju često noćne grčeve,…
Lečenje proširenih vena

Zavisno od intenziteta i ekstenziteta bolesti vena, vaskularni hirurg se odlučuje na konzervativni ( saveti tipa; odmor sa podignutim nogama, izbegavanje dugotrajnog sedenja ili stajanja, redukcija telesne mase, što više hodanja i plivanja, nošenje specijalnih kompresivnih čarapa, davanje venotonične terapije,..) ili hirurški tretman ( čitav niz različitih hirurških ili interventih postupaka kojima se venska bolest leči na najprikladniji način).

Mi vam preporučujemo Primed 8 koji poboljšava cirkulaciju kao i Primed 10 koji utiče na revitalizaciju endotela krvnih sudova. Tako da pored velikog asortimana krema protiv proširenih vena koje imamo ono što sistemski pomaže pored osnovne terapije jesu Primed proizvodi.