PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Lečenje i prevencija osteoporoze

Kako pobediti osteoporozu?

Svaka peta žena oboli od osteoporoze sa manjom ili većom simptomatologijom a svaka druga ima smanjenu koštanu gustinu i samim tim i predispoziciju za razvoj ovog oboljenja!

Osteoporoza je bolest celokupnog koštanog tkiva koju karakteriše smanjena koštana gustina i poremećena koštana građa, što sve ima za posledicu stvaranje krte gracilne kosti sklone prelomima, bol u leđima, gubitak visine uz stvaranje grbe i sve se to najčešće javlja u postmenopauzi mada se u skorije vreme ta granica pomera i kod  nešto malađih osoba. Nasleđe ima veliku ulogu u nastanku oboljenja ali i veliki broj paralelnih hroničnih oboljenja praćen gubitkom koštanog kvaliteta kao što su hematološka, endokrinološka, reumatska oboljenja uz dugogodišnje uzimanje lekova koji još više razgrađuju koštane strukture , kao što su kortikosteroidi, hormoni, antiepileptici, citostatici itd.

Budući da je osteoporozu teško izlečiti tj. teško je kosti ponovo učiniti zdravim već se samo može popraviti stanje, prevencija nastanka bolesti je od presudnog značaja!

Kao preventivu i terapiju lekari preporučuju uzimanje kalcijuma i vitamina D u vidu tableta i uzimanje hrane bogate ovim sastojcima.

Cortex Labs, PRIMED vam predstavlja paletu lekovitih preparata koji su na bazi meda i lekovitih bilja, koji su ispitani i testirani za mnoga oboljenja a među preparatima je i PRIMED 3 kreći se lako koji sa potpuno prirodnim sastojcima i uz veoma laku reapsorpciju iz digestivnog trakta nadoknađuje potrebe za kalcijumom i samim tim sprečava razvoj oboljenja a i u samoj terapiji poboljšava stanje i uz to ne daje mučninu, gađenje kao drugi vidovi unosa kalcijuma već med  blagotvorno deluje na želudačnu sluzokožu i ujedno jača organizam. PRIMED 3 kreći se lako rešava vašu brigu da li ćete ili nećete oboleti od osteoporoze a nema neželjenih efekata jer je od potpuno prirodnih sastojaka ,nema kontraindikacija i može  se kombinovati sa ostalom terapijom.

Ovaj dijetetski suplement od meda, kalcijuma, minerala i vitamina, jača kosti i zube, podstiče pokretljivost zglobova i udova i otklanja simptome osetopenije, osteoporoze i paradentoze.

  • sanira upale
  • jača kosti i zube
  • poboljšava pokretljivost

Primed 3 je obiluje belančevinama, vitaminima i mineralima, a sadži i fermente, organske i neorganske kiseline. Koristi se za jačanje kostiju i zuba, odnosno kao dodatak ishrani tokom lečenja osteopenije, osteoporoze i paradentoze.