PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Koliko vremena treba da se simptomi upaljenih hemoroida povuku?

Simptomi upaljenih hemoroida mogu da budu veoma neprijatni. Kod nekih osoba, simptomi mogu da traju veoma dugo, posebno kod starijih osoba. Nekada, godinama nakon prvobitnog povlačenja teogoba, bol i drugi simptomi hemoroida mogu ponovo da se ispolje.

Učestalost pojave simptoma može da bude različita. Kod izraženijeg problema, simptomi su veoma česti, nekada ni ne nestaju u potpunosti, već se samo menja intenzitet ispoljavanja.

Da li simptomi upale hemoroida mogu spontano da nestanu?

Nekada, kod manje izraženog problema, simptomi mogu i sami da se povuku, bez posebnog tretmana. Svakako, u ovom periodu je važno izbegavati aktivnosti koje mogu da iritiraju hemoroide, redovno sprovođenje higijene.

Izraženiji i uporniji simptomi hemoroida uglavnom zahtevaju sprovođenje i odgovarajućih dodatnih mera i lokalnim nanošenjem masti sa protivupalnim, regenerativnim i antiseptičnim dejstvom.

Poseta lekaru se preporučuje u bilo kom slučaju, a posebno ukoliko su simptomi izraženi i uporni.

Prošireni i upaljeni hemoroidi su najčešći uzrok pojave krvi u stolici. Međutim, poseta lekaru i pregled hirurga je neophodan kako bi se isključilo postojanje nekog drugog, ozbiljnijeg procesa. Pažljivim ispitivanjem kože i sluzokože analnog predela i rektuma mogu da se uoče promene koje odgovaraju hemoroidima. Ukoliko se primeti neka promena koja je sumnjiva i zahteva dodatno ispitivanje, lekar će sprovesti dalje potrebne mere u cilju postavljanja tačne dijagnoze.

U tretmanu hemoroida koriste se masti i kremovi za lokalno nanošenje, različitog sastava i formulacije, sa uglavnom sličnim delovanjem. Ova sredstva imaju ulogu da smanje upalu, iritaciju, infekciju i ostale simptome upaljenih hemoroida.

Ovde posebno izdvajamo HEMOREKS, melem na bazi čak 10 biljnih sastojaka.

HEMOREKS Melem protiv hemoroida sprečava svrab, smanjuje osećaj bola i nelagodnosti, smiruje upalni proces, regeneriše oštećeno tkivo i sprečava ponovnu pojavu simptoma upale.

Izabrani aktivni sastojci u uravnoteženom odnosu ostvaruju višestruko dejstvo na upaljene hemoroide: sprečavaju svrab, smanjuju osećaj nelagodnosti i smiruju upalni proces, regenerišu oštećeno tkivo i sprečavaju ponovnu pojavu simptoma upale.