PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Čajevi koji pomažu kod urinarnih infekcija.

Blaži oblici upale bešike mogu se sanirati biljnim čajevima i pojačanim unosom tečnosti, dok je u slučaju jače infekcije neophodna pomoć lekara. Cistitis, poznat u narodu kao upala bešike, najčešća je bakterijska infekcija urinarnog trakta. Kod žena se javlja mnogo češće nego kod muškaraca prvenstveno zbog specifične građe ženskog tela.
Mokraćna cev kod žena veoma je kratka, a njen otvor se nalazi blizu analnog otvora, pa bakterije lako dospevaju do mokraćnog mehura, razmnožavaju se i izazivaju infekciju.
U više od 90 odsto slučajeva izazivač bakterijskog cistitisa je ešerihija koli, a stafilokoke i enterokoke znatno ređe.
Mlađe žene više ugrožene
Zbog čestih prelazaka iz tople u hladnu sredinu i obrnuto, ali i zbog neadekvatnog oblačenja, čemu su naročito sklone veoma mlade devojke, upala se znatno češće javlja u zimskim mesecima.
Tegobe počinju naglo
Riziku od obolevanja najizloženije su žene u reproduktivnom periodu jer infekcija može da se zaradi i prilikom seksualnog odnosa, ali od cistitisa nisu zaštićene ni devojčice niti starije žene. Veće šanse da obole imaju žene koje ne unose dovoljno tečnosti, kao i one koje pate od inkontinencije. Osim toga, porođaj, prekid trudnoće i sve operacije u predelu trbuha povećavaju rizik od infekcija.
Bolest, nastupa naglo i manifestuje se kroz sledeće simptome:
* bolno mokrenje
* učestalo mokrenje i smanjenu količinu mokraće
* potrebu za mokrenjem koja ne može da se odloži.
U slučaju jačih infekcija mogu da se pojave i tragovi krvi u mokraći što je, kaže naša sagovornica, posledica iritacije mokraćne cevi.
Terapija zavisi od toga koliko su tegobe izražene.
U slučaju blažih simptoma, upala može da se sanira biljnim čajevima protiv infekcije mokraćnih kanala, unošenjem dovoljnih količina tečnosti, barem dva litra dnevno, i redovnim pražnjenjem mokraćne bešike. Ukoliko ova terapija ne ublaži simptome, obavezno se treba javiti lekaru koji će najverovatnije prepisati antibiotik. Lečenje antibiotikom ne treba prekidati kada se oseti poboljšanje, što mnogi pacijenti neretko čine, već je potrebno popiti propisanu dozu lekova. Za vreme terapije treba izbegavati seksualne odnose kako bi se smanjila mogućnost od vraćanja infekcije. Nakon dva meseca od završene terapije je potrebno dati urin na anaizu, i ukoliko su rezultati tada uredni može se sa sigurnošću reći da je infekcija u potpunosti sanirana.
Čajevi koji pomažu
U slučaju da obolite od cistitisa, preporuka je da se  koristi voćni čaj od brusnice i biljne čajeve od uve jer blagotvorno deluju na sluzokožu bešike i dobri su borci protiv bakterija.
Uvin čaj
Zeleni, kožasti listići uve ili medveđeg grožđa, kako se ova biljka još naziva, imaju jako antibakterijsko dejstvo koje pomaže u sprečavanju nastanka i širenja urinarnih infekcija. Ovaj čaj takođe deluje i kao diuretik.
Čaj od peršuna
Čaj od peršuna potpomaže izbacivanje viška tečnosti, te je odlično rešenje za čišćenje organizma. Pokazao se efikasnim i u lečenju urinarnih infekcija.
Čaj od brusnice
Fruktoza iz brusnice sprečava prijanjanje bakterija na zid mokraćnih kanala i njihovo zadržavanje u urinu. Takođe pospešuje i izlučivanje urina iz organizama i na taj način smanjuje mogućnost širenja infekcije.
PRIMED 9 brusnica je prirodni preparat na bazi meda, ploda brusnice i lekovitog bilja koje ima dokazano povoljno dejstvo na zdravlje celokupnog urinarnog trakta. PRIMED 9 BRUSNICA se preporučuje kod:
urinarnih infekcija, posebno E.coli infekcije
gastritisa, posebno H.pylori infekcije
bolesti ženskih genitalnih organa
Aktivni sastojci preparata utiču na poboljšanje odbrambenih snaga organizma i pomažu u prevenciji čestih urinarnih infekcija. Redovnom upotrebom podstiču bržu eliminaciju bakterija i umanjuju mogućnost ponovnog javljanja infekcije.
Kombinacija antibakterijskog i zaštitnog dejstva na sluzokožu želuca, pomaže u prevenciji i tretmanu gastritisa bilo kog uzroka, a posebno gastritisa izazvanog bakterijom Helicobacter pylori.
PRIMED 9 BRUSNICA deluje blagotvorno na zdravlje ženskih genitalnih organa, pa se redovna upotreba preparata preporučuje svim ženama, a posebno kod postojanja hormonskih poremećaja i infekcija.