PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Bol i osećaj pečenja pri mokrenju kao znak infekcije

infekcija-upala-mokracnih-kanalaBolno mokrenje praćeno osećajem pečenja (dizurija) je najčešće simptom infekcije mokraćnih puteva, bešike ili upale prostate. Kod žena, bol koja nastaje na kraju mokrenja je skoro po pravilu posledica infekcije mokraćne bešike. Muškarci ređe imaju problem sa infekcijom mokraćne bešike, ali zato mogu imati problem sa upalom prostate. Kod žena, drugi uzrok bolnog mokrenja može biti vaginalna infekcija kandidom koja se prenosi i na spoljašnje polne organe, i takođe daje simpome bola i pečenja pri mokrenju.

Urinarne infekcije su veoma česte, isto tako su najčešće kratkotrajne i bez komplikacija. Međutim, kada se često javljaju, mogu uticati na kvalitet života osobe, ometajući svakodnevne aktivnosti.

Pored pravilnog sprovođenja lične higijene, i primene odgovarajućih antibiotika u lečenju akutne urinarne infekcije, u prevenciji infekcije mogu se koristiti različiti prirodni preparati, u cilju jačanja imuniteta i smanjivanja rizika za nastanak infekcije. Od PRIMED preparata, u prevenciji čestih urinarnih infekcija preporučujemo upotrebu preparata PRIMED 9 Brusnica.

PRIMED 9 Brusnica je potpuno prirodan preparat na bazi meda, brusnice, kantariona i hajdučke trave. Povoljno deluje u prevenciji urinarnih infekcija, a u slučaju već prisutne infekcije pomaže u bržem otklanjanju tegoba. Povoljno deluje i u prevenciji upornih infekcija bakterijom E. coli.