PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

5 mitova o osteoporozi

Svake godine, kod više miliona ljudi se dijagnostikuje osteoporoza, progresivno oboljenje koštanog sistema. Iako se puno govori o osteoporozi, još uvek se ovaj potencijalno ozbiljan problem zanemaruje, sve dok ne dođe do komplikacija. Najvažnija komplikacija osteoporoze je pojava preloma kosti.

Koje su zablude koje okružuju osteoporozu?

 • Osteoporoza se javlja isključivo kod žena
  Osteoporoza se sasvim sigurno dominantno javlja kod žena. Međutim, i kod određenog broja muškaraca može doći do pojave osteoporoze. Vezivanje osteoporoze isključivo za ženski pol može da uspori blagovremeno postavljanje dijagnoze, čime se povećava rizik od pojave komplikacija.
 • Pojava i napredovanje osteoporoze se može osetiti
  Osteopenija i osteoporoza su potpuno bezbolne pojave. Čak ni u uznapredovalom stadijumu, sam proces ne daje nikakve simptome. Ono što se može osetiti jesu komplikacije, ukoliko do njih dođe.
 • Osteoporoza je neizostavni deo procesa starenja
  Osteoporoza se povezuje sa fiziološkim procesom starenja organizma, ali ne mora da bude neizostavni deo. Kod većine osoba dolazi do postepenog smanjenje gustine kostiju, ali neće kod svih doći do pojave osteoporoze. Mnogi faktori odlučuju o tome da li će ili neće doći do pojave osteoporoze.
 • Ukoliko pijem mleko i vežbam, sigurno neću oboleti od osteoporoze
  Iako su ishrana (posebno u mlađim godinama) i fizička aktivnost najznačajniji u prevenciji osteoporoze, poštovanje svih preporuka ne može sasvim sigurno isključiti mogućnost pojave poremećaja gustine kostiju. Na pojavu osteoporoze utiču i genetski faktori, upotreba lekova i dr.
 • O kostima se brine samo u zrelim godinama
  Ovo je možda jedna od najčešćih zabluda. Zdrave i jake kosti se formiraju u detinjstvu i adolescenciji. Zato je veoma važno da se u ovom periodu obezbedi pravilna ishrana koja će omogučiti odgovarajući unos kalcijuma, magnezijuma, vitamina D i drugih nutrijenata važnih za izgradnju kostiju. Fizička aktivnost, posebno vežbe protiv sile zemljine teže su značajne za formiranje jakih kostiju. Ovakve kosti su stabilnije i otpornije, a uz odgovarajuću ishranu i aktivnost tokom života, dobar put ka starosti bez problema sa ostopenijom i osteoporozom.

Od prirodnih proizvoda koji mogu da se upotrebljavaju kao pomoćno sredstvo uprevenciji i tretmanu smanjene gustine kostiju, preporučujemo upotrebu PRIMED 3 preparata.

PRIMED 3 JE PRIRODAN PREPARAT NA BAZI MEDA, KALCIJUMA I KURKUME, SA DODATKOM MEDICINSKIH GLJIVA REJŠI I ŠITAKE.

PRIMED 3 se preporučuje kod:

 • osteopenije
 • osteoporoze
 • reumatskog i drugih oblika artritisa
 • povećane potrebe za kalcijumom

PORUČITE OVDE: PRIMED 3 ONLINE PORUČIVANJE