PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

4 najbolja prirodna antihistaminika

Sezonska alergija predstavlja veliki problem osobama koje se bore sa neprijatnim simptomima koji prate alergiju.

Preosetljivost na polen trava (ambrozija i dr. ) je najčešći urok sezonskih alergija.

Kijanje, zapušen nos, svrab i curenje iz nosa, suzenje očiju su tipični simptomi koji prate preosetljivost na inhalatorne alergene. Ukoliko su ovi simptomi izraženi, može da dođe i do pojave glavobolje.

Nekada, sezonska alergija otežava obavljanje svakodnevnih aktivnosti, pa je neophodno efikasno delovati na uklanjanje simptoma alergije.

U cilju olakšavanja tegoba koriste se različiti lekovi koji smanjuju preosetljivost, a postoji I veliki broj preparata koji mogu da doprinesu uklanjanju simotma preosetljivosti. Većina ovih proizvoda utiče preko smanjenja delovanja histamina, koji je glavni medijator reakcije preosetljivosti.

4 najbolja antihistaminika iz prirode

  1. Kopriva je na prvom mestu, zasluženo. Različitim istraživanjima pokazalo se da aktivni principi koprive mogu da značajno doprinesu uklanjanju simptoma preosetljivosti uzrokovane prekomernim oslobađenjem histamina.
  2. Kvercetin je antioksidans posebno zastupljen u povrću kao što je luk a ima ga i u jabukama i drugim biljnim izvorima (npr. grejpfrut). Istraživanja su pokazala i smanjenje respiratornih komplikacija uzrokovanih alergijama, delujući na smanjenje zapaljenske reakcije.
  3. Bromelain je posebno zastupljen u ananasu. Pokazao se kao koristan u smanjenju zapaljenja i respiratornih teogba koje prate alergije.
  4. Vitamin C je veoma zastupljen u različitom svežem voću i povrću. Posebno se izdvajaju citrusi, paprika, peršun i veliki broj drugog voća i povrća. Kako nema neželjenih efekata i može da se koristi u većim količinama bez toskičnog dejstva, smatra se bezbednim pomoćnim sredstvom u tretmanu alergija. Kod alergijskog rinitisa se preporučuje uzimanje oko 2g dnevno vitamina C za postizanje najboljeg delovanja.

Kopriva i druge pomenute materije mogu da se unose putem hrane. Ukoliko je nemoguće da se redovnom i raznovrsnom ishranom obezbedi odgovarajući preporučen unos, postoji veliki broj dijetetskih proizvoda koji u sastavu sadrže ove materije.

Veliki izbor prirodnih preparata možete da potražite i u najbližoj PRIMED BIO-APOTECI.

Sve informacije o asortimanu pozovite nas na 011 715 12 65.

Webshop: http://www.prirodnilekovi.com/