PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Važna je prevencija urinarnih infekcija!

Urinarne infekcije su, posle respiratornih, najčešći razlog odlaska lekaru. Žene su im, zbog anatomije urinarnog trakta sklonije, ali su simptomi podjednako neprijatni za sve.
 
KAKO NASTAJE URINARNA INFEKCIJA?
 
Izazivači urinarnih infekcija su bakterije koje se kroz spoljašnji mokraćni otvor, putem krvi, limfe ili širenjem sa drugih organa koji su inficirani nađu u urinarnom traktu. U velikom broju slučaja radi su o bakteriji Escherichia coli. Ona se uobičajeno nalazi u digestivnom traktu, ali ako dođe u kontakt sa osetljivom sluzokožom mokraćnog sistema, pričvrsti se za nju i veoma brzo razmnožava. Upala nastaje naglo izazivajući niz veoma neprijatnih simptoma – pritisak u donjem delu stomaka, potrebu za učestalim mokrenjem, bol i pečenje pri mokrenju. Kako se upala može proširiti na bubrege i dovesti do ozbiljnih posledica, važno je ne lečiti je samoinicijativno, već potražiti pomoć lekara koji će prepisati adekvatnu terapiju.
 
PREVENCIJA
 
Urinarne infekcije mogu biti učestale kod osoba kod kojih su ćelije sluznice prijemčivije za bakterije. Zato je prevencija kod njih naročito značajna.
 
Preventivne mere su jednostavne. Dosta tečnosti svakoga dana jer se tako javlja nagon za mokrenjem, a tada se bakterije ispiraju. Preporučuje se i uvin čaj, nezaslađeni sokovi od borovnice i brusnice i hrana bogata vitaminom C.
 
Plod brusnice se tradicionalno koristi u prevenciji infekcija urinarnog trakta jer sadrži materije koje sprečavaju prijanjanje bakterije E. coli za ćelije bešike i mokraćnih kanala. Pomaže u prevenciji urinarnih infekcija, ali i kao dopuna prepisanom antibiotiku.
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PRIMED 9 brusnica je prirodni preparat na bazi MEDA, BRUSNICE, KANTARIONA I HAJDUČKE TRAVE.

 
NE SADRŽI VEŠTAČKE BOJE, KONZERVANSE I DRUGE ADITIVE.
 
PRIMED 9 se preporučuje kod:
 
urinarnih infekcija, posebno E.coli infekcije
 
gastritisa, posebno H.pylori infekcije
 
KAKO DELUJE PRIMED 9
 
Aktivni sastojci preparata mogu povoljno da deluju u prevenciji i tretmanu čestih urinarnih infekcija. Blagotvorno deluju na želudac i simptome koji prate gastritis.