PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Urinarne infekcije, lečenje i prevencija!

Najčešće, početni simptomi infekcije su blagi, ali ukoliko se ne leče, mogu dovesti do ozbiljnih posledica. Infekcija je najčešće praćena bolom i peckanjem tokom mokrenja. Iznenadni nagon za odlaskom u toalet, učestalo mokrenje ili nevoljno izlučivanje urina ukazuju da nešto nije kako treba. Ponekad, na infekciju ukazuje promenjen izgled urina, boja, miris ili zamućenost. Bol u stomaku i povišena temperatura su takođe signal da se potraži lekarska pomoć.
 
Šta otežava lečenje?
Postojeću infekciju pogoršava nedovoljan unos tečnosti. Urin predstavlja prirodni mehanizam za borbu protiv infekcije. Kada ga nema dovoljno, mikroorganizami se nesmetano razmnožavaju. Optimalan unos vode je prva stvar koju treba promeniti. Svakodnevno treba popiti najmanje 2 litre tečnosti. Podjednako je važno i redovno pražnjenje bešike. Odlaganje odlaska u toalet pružiće dodatno vreme za razmnožavanje mikroba u bešici.
 
Na pojavu infekcija mogu uticati pojedine hronične bolesti poput dijabetesa i kamena u mokraćnom kanalu. Kod žena su urinarne infekcije česte nakon polnog odnosa. Agresivna sredstva za pranje intimnog područja mogu narušiti prirodnu barijeru kože i osloboditi ulaz mikroorganizmima, pa ih treba izbegavati. Zbog osetljivosti genitalnog područja, nakon korišćenja bazena, treba odmah presvući mokar kupaći kostim. Sintetika, vlaga i visoka temperatura predstavljaju idealne uslove za bujanje bakterija.
 
Kada su u pitanju urinarne infekcije kod dece, izuzetno je važna pravilna higijena. Dete mora naučiti da se briše od napred ka pozadi jer će u suprotnom bakterije preneti u urinarni trakt.
 
Prevencija i terapija
Pored dovoljno odmora i sna, ozdravljenje će ubrzati ishrana sa ograničenim unosom šećera. Veš i odeća od prirodnog materijala omogućiće koži da diše, dok vlažno okruženje pogoduje bakterijama.
 
Postoje brojni prirodni proizvodi koji mogu ublažiti simptome i doneti olakšanje. Brusnice su poznate kao sjajan antioksidans i sprečavaju zadržavanje bakterija na zidovima urinarnog trakta. Pored toga, deluju antiinflamatorno i mogu se koristiti preventivno. Pored svežih, brusnice se mogu konzumirati i u vidu preparata. na bazi brusnice koji smanjuju rekurentne infekcije urinarnog trakta, koncentraciju E. coli i sprečavaju lepljenje bakterija za zidove sluznica u organizmu.
 
Čaj od peršuna i pojedine biljne mešavine veoma su korisne za lečenje infekcije, a dejstvo zasnivaju na lekovitosti biljnih sastojaka koje sadrže. Po svom antimikrobnom svojstvu, poznato je i ulje divljeg origana koje ima povoljno dejstvo u lečenju urinarnih infekcija.
Probiotici su nezamenjivi u jačanju imuniteta i utiču na celokupnu otpornost organizma, pa su sjajni kao svojevrsna prevencija.
 
D-Manozinn predstavlja efikasan tretman u terapiji i prevenciji infekcija urinarnog trakta izazvanih E. coli. Zbog svog sastava, doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Jednostavno se primenjuje i ne razvija rezistenciju.
 
Moguće posledice infekcije
Iako je upala bešike čest problem koji mnogi ne shvataju ozbiljno, odlaganje lečenja može dovesti do mnogih zdravstvenih problema. Infekcija može da se proširi do bubrega i dovede do njegovog ozbiljnijeg oštećenja. Kod devojčica, previd ove bolesti može dovesti do poremećaja reproduktivnog sistema, dok kod trudnica nelečena upala urinarnog trakta može da izazove prevremeni porođaj.
 
Nakon što utvrdi uzrok upale, lekar određuje odgovarajuću terapiju, koja ponekad uključuje antibiotike. Lečenje se ne sme prekinuti na svoju ruku, nakon nestanka simptoma. Ukoliko se ne izleči do kraja, upala će se ubrzo vratiti, ali bakterije mogu postati rezistentne na prethodnu terapiju. Upravo zato, dužinu trajanja lečenja određuje isključivo lekar. Ako se upala bešike ponavlja najmanje tri puta godišnje, smatra se hroničnom bolešću.

PRIMED 9 je prirodna formula na bazi meda i brusnice, sa dodatkom lekovitih biljaka kantariona i hajdučke trave koje dokazano imaju povoljno dejstvo na zdravlje sluzokože urinarnog sistema. PRIMED 9 se preporučuje kod:

urinarnih infekcija, posebno E.coli infekcije
gastritisa, posebno H.pylori infekcije
KAKO DELUJE PRIMED 9
Aktivni sastojci preparata mogu povoljno da deluju u prevenciji i tretmanu čestih urinarnih infekcija. Blagotvorno deluju na želudac i simptome koji prate gastritis.