PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Terapija tumora kostiju

Tumori kostiju, ako nastanu u kosti, primarni su tumori i mogu biti benigni ili maligni, dok su sekundarni tumori oni koji nastaju metastazom iz drugih obolelih tkiva.

Benigni tumori nemaju niti jednu od osobina malignih tumora, odnosno nemaju recidive, ni metastaze i građeni su od tkiva koje je slično normalnom tkivu. Ovi tumori se lako odstranjuju iz kosti i mogu se zameniti koštanim tkivom pacijenta ili čuvanim koštanim tkivom. Benigni tumori su hondromi ili enhondromi. Hondromi se najčešće javljaju u kostima ruku i nogu, a često se otkriva frakturama tih kosti.

Hondromi su najsličniji cistama, ali se od cisti razlikuju po sadržaju. Najčešći benigni tumori kosti su egzostoze (izrasline obavijene hrskavicom). U svakom slučaju benigni tumori su izlečivi i prognoze su za većinu pacijenata jako dobre.

Maligni tumori su progresivni i često stvaraju recidive (pojavljuju se ponovo na istom mestu s kog je već odstranjen tumor), te često metastaziraju na druga tkiva, a prenose se putem krvi i limfe.Neki od primarnih malignih tumora su: maligni limfogranulom, maligni neurinom, limfosarkom, plazmocitom i osteosarkom. Maligni tumori koji se razvijaju u drugim tkivima i organima, mogu metastazirati i u kostima.

Metastatski tumori kostiju su najčešće karcinomi (tumori građeni od epitelnih ćelija). Metastaze se na kosti proširuju putem krvi, te uzrokuju stvaranje sekundarnog tumora. Struktura kostiju tako slabi, što često dovodi do patoloških fraktura, te se na taj način otkriva i prisutnost tumora.

Terapija tumora kostiju

Jako je bitno otkrivanje tumora u ranom stadijumu napretka, jer su tada mogućnosti za izlečenje puno veće nego kada je tumor u naprednom stadijumu. Najčešći način lečenja je hirurška terapija, odnosno odstranjenje dela kosti koji je zahvaćen tumorom, a u težim slučajevima (kada je tumor maligan i ukazuje na tendenciju invadiranja na okolna tkiva), odstranjenje celog uda. Za lečenje se koristi i hemoterapija i terapija zračenjem, iako su tumori kostiju često neosetljivi na te terapije.

PRIMED 13 kordiceps je prirodni proizvod koji je vrlo efikasan u jačanju orgenizma, detoksikaciji i kao antioksidans u prevenciji i  samoj terapiji kod benignih i malgnih promena.

Ukoliko organizam slabi iz bilo kog razloga ili osoba ima osećaj nedovoljne energije ili se pak nakupljaju štetni metaboliti usled nekih zdravstvenih tegoba tu je PRIMED 13. Takođe ukoliko postoji predispozicija za nastanak benignih i malignih oboljenja vezana za uslove života, genetske itd. Primed 13 je jak antioksidans koji ne dozvoljava nastanak ovih oboljenja a ukoliko se oboljenje već javi kod benignih procesa deluje tako što ne dozvoljava prelazak u maligna a kod malignih suprimira dalji rast ovih ćelija i sprečava nastanak metastaza a kao dodatak osnovnoj terapiji u vidu hirurgije,zračenja ili hemioterapije sprečava nastanak nus pojava i olakšava terapiju a ujedno daje i svoj pečat terapiji.

U ovom preparatu  se nalazi 77 mikro i makro elemenata, više od 80 tipova fermenata, nezamenljive aminokiseline, nezasićene masne kiseline itd. Tu su prisutni jednako vitamini i minerali neophodni za čovekovo zdravlje.