PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Šta sve može da naruši imunitet?

Imunološki sistem ima veoma važnu ulogu u zaštiti organizma od delovanja mikroorganizama i drugih štetnih faktora. Imunološki sistem sačinjava veliki broj ćelija i organa međusobno povezanih u funkcionalnu celinu.

Šta sve može negativno da utiče na imunitet?

  • Nedovoljno sna može da doprinese slabljenju imunološkog odgovora. Takvo stanje olakšava nastanak različitih infekcija i usporava oporavak.
  • Anksioznost je jedan od poznatih faktora koji može da naruši imunitet, posebno ukoliko se često javlja ili dugo traje.
  • Nedostatak vitamina D, pored uticaja na normalno funkcionisanje koštano-zglobnog sistema, može da se negativno odrazi i na imunološki sistem.
  • Upotreba lekova koji se koriste u tretmanu autoimunih poremećaja ima za cilj da smanji prekomernu aktivnost imunološkog sistema. Međutim, na ovaj način može da se smanji odbrambena moć organizma i olakša nastanak infekcija.
  • Ishrana siromašna nutrijentima.Vitamini, minerali, aminokiseline, proteini i druge važne materije neophodne su za izgradnju i funkcionisanje ćelija imunološkog sistema. Tako, u uslovima kada se ove materije ne unose u dovoljnoj količini, može doći do postepenog slabljenja imunološkog odgovora.
  • Duvanski dim sadrži ogroman broj štetnih materija koje negativno utiču na većinu ćelija i organa čoveka, pa tako i na imunološki sistem.
  • Alkohol u većim količinama tokom dužeg perioda može da oslabi oporavak organizma i olakša nastanak različitih poremećaja, uključujući oštećenje jetre, pluća i drugih vitalnih organa.
  • Nedostatak fizičke aktivnosti može negativno da se odrazi na organizam na više načina. Između ostalog, istražuje se i povezanost smanjene fizičke aktivnosti i oslabljenog imuniteta.

 

PRIMED 13 KORDICEPS je prirodna formula na bazi meda i medicinske gljive kordiceps. Kordiceps je jedna od najpoznatijih medicinskih gljiva sa dugom tradicionalnom upotrebom, pre svega u kineskoj narodnoj medicini.

Više o PRIMED 13 KORDICEPS: http://www.prirodnilekovi.com/kupi/primed-13-kordiceps-13