PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Protiv anemije u skladu sa prirodom!

Anemija je jedan od najčeščih zdravstvenih problema današnjice, koji se može javiti u svakom životnom dobu, ali su joj zbog povećanih potreba za gvožđem posebno podložne trudnice, deca i starija populacija.

priroda

Karakteriše je smanjeni broj eritrocita i hemoglobina u krvi. Prvi simptomi i nedostatak gvožđa su ničim izazvani zamor, malaksalost, smanjena koncentracija, snažno lupanje srca, česte glavobolje, smanjena rezistentnost organizma i sklonost infekcijama. Preporučeno je svakodnevno unošenje 15-20 mg prirodnog gvožđa. Iako se u organizmu apsorbuje samo 5-10% gvožđa unetog putem hrane, svaka zdrava osoba može zadovoljiti svoje potrebe za gvožđem pravilnom ishranom. Zbog ubrzanog načina života i nepravilne ishrane, preskakanje obroka i konzumiranja brze hrane čest su razlog nedovoljnog unosa gvožđa. Treba obratiti pažnju da se potrebe za gvožđem povećavaju u periodu intenzivnog rasta i razvoja dece, kod trudnica i doilja, posle obilnih krvarenja posebno u periodu menstruacije, kod svih koji boluju od hemoroida ulkusa ili tumora, posle preležane bolesti u toku dijeta, kod anemije, malokrvnosti itd… U ovim situacijama se preporučuje uzimanje dodatka ishrani koji su obogaćeni gvožđem. Posebno treba obratiti na kvalitet tog dijetetskog suplementa jer ne sme sadržati veštačke arome, aditive, konzervanse i Primed 5 feromed sadrži prirodan pčelinji kristalisan med obogaćen sa koprivom koja sadrži veliku koncentraciju gvožđa. Gvožđe koje se nalazi u Primed 5 feromedu se najbolje absorbuje i u najvećem procentu od svih drugih preparata koji su u vidu kapsula ili tableta.

Primed 5 feromed se zbog svoje lake apsorpcije i prirodnog sastava, preporučuje:
– Deci za brži rast, pravilan razvoj i jačanje koncentracije.
– Trudnicama, kod kojih nedostatak gvožđa može dovesti do zastoja u razvoju ploda, smanjene težine novorođenčeta ili čak prevremenog porođaja.
– Starijoj populaciji Primed 5 feromed predstavlja idealnu kombinaciju gvožđa i važnih nutrijenata koji su neophodni za:
*regulaciju krvne slike
*jačanje rezistentnosti organizma
*dobro zdravlje i vitalnost
Samo jedna kašikica Primed 5 feromed-a dnevno pruža optimalne količine gvožđa, vitamina i minerala za sintezu hemoglobina i formiranje ćelija krvi.