PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Perga

pergaPerga nastaje fermentacijom polena. Ovaj proces se odvija u saćama, i u toku fermentacije donekle se menjaju sastav i osobine polena. Najznačajnije razlike i prednosti u odnosu na svež ili sušeni polen jeste značajno duži rok trajanja perge bez gubitka nutritivnih sastojaka, kao i veća biološka iskoristljivost.

Perga povoljno deluje na očuvanje zdravlja čoveka, a pomaže i u slučaju oslabljenog imuniteta ili postojanja različitih poremećaja zdravlja. Posebno se izdvajaju sledeća povoljna dejstva perge:

  • Perga podstiče varenje hrane i povoljno deluje na regulaciju crevne flore koja može biti narušena dugotrajnom upotrebom antibiotika i drugih lekova.
  • Kao i polen, i perga povoljno utiče na funkciju prostate. Perga ublažava i pomaže u tretmanu benignog uvećanja prostate i infekcija prostate i mokraćnih puteva.
  • Utiče na uspostavljanje hormonske ravnoteže, pa se može koristiti kao pomoćno sredstvo za povećanje plodnosti kod muškaraca i žena.
  • Perga povoljno deluje i kod gastritisa i čira na dvanaestopalačnom crevu.
  • Veoma je korisna u prevenciji različitih infekcija u organizmu, a može se koristiti i u toku lečenja ili perioda oporavka od bolesti, za jačanje organizma i imuniteta.
  • Perga je bogata rutinom, koji povoljno deluje na zdravlje kardiovaskularnog sistema, pa se može koristiti u prevenciji i tretmanu KVS poremećaja.

Način korišćenja perge:

Perga se može koristiti samostalno ili u kombinaciji sa drugim pčelinjim proizvodima. Kada se koristi samostalno, savetuje se polako otapanje granula u ustima, minimum pola sata pre obroka, radi najbolje apsorpcije svih hranljivih sastojaka. Optimalan dnevni unos perge je oko 2g za odrasle, i oko 1g za decu. U slučaju bolesti, dnevni unos može biti dvostruko veći, usled povećanih potreba organizma za nutrijentima. Perga se može mešati i sa medom, polenom, propolisom, i na taj način se dobija još kompleksniji sastav koji objedinjuje sva korisna svojstva pčelinjih proizvoda.

PRIMED Perga granule možete kupiti u PRIMED Bio-apotekama u Beogradu ili poručiti telefonom na 011/715-12-65.