PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Osteoporoza, preventiva i lečenje


Osteoporoza je bolest koja dovodi do prekomernog gubitka koštane mase sa starenjem. To je bolest modernog doba koja nastaje umnogome zbog načina našeg života. Predstavlja progresivnu bolest kostiju nastalu usled poremećaja balansa između procesa razgrađivanja i izgradnje kostiju. Sa starenjem klinička slika postaje sve lošija pogoršana prirodnim nedostatkom kalcijuma. Kosti postaju tanke, krhkije i te osobe su sklonije prelomima.

Kako izbeći ili smanjiti rizik od osteoporoze? U velikoj meri se može uticati promenom životnih navika i ishranom. Takođe imaju uticaja genetika, hormonalne promene, bolesti digestivnog trakta kao i metaboličke bolest (dijabetes, oboljenje štitne žlezde). Glavni uzročnik nedostatka kalcijuma jeste neadekvatna ishrana a kalcijum unešen prirodnim dodacima ishrane i iz prirode se najbolje reapsorbuje i iskorišćava u organizmu. Preporučen unos kalcijuma i vitamina D potrebnog za uspešnu apsorpciju i ugrađivanje u kosti je: 1000-1600mg Ca  i 400-800 ij vitamina D    Na vreme sprečite ovo oboljenje i provedite svoje zrelo doba i najbolje godine aktivno u pokretu i uživajte u životu!
 Primed 3 kreći se lako je prirodni dodatak ishrani koji je u svom sastavu ima kalcijum neophodan Vašem organizmu. Zbog svog sastava ovaj preparat ima najbolju apsorpciju i do 5 X veću nego kad se koriste tablete ili kapsule kalcijuma. Iz tog razloga, preporučena doza ovog preparata je jedna kafena kašičica dnevno koja u svom sastavu ima do 300 mg kalcijuma. Sa ovakvim tretmanom postižu se mnogo bolji rezulatati i zaobilaze se neželjeni efekti usled prekomernog unošenja kalcijuma u organizam.