PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Gljive i kajsije protiv raka

 

kordiceps

Vekovima unazad se plodovi gljiva Sitake, Reishi ( lat. Ganoderma lucidum), Cordyceps  sinensisa koriste u tradicionalnoj medicina naroda Dalekog istoka.Jos su oni znali za njihova cudotvorna svojstva i koristili su ih za razna stanja u smislu poboljsanja opsteg zdravlja, jacanje odbrambenih sposobnosti organizma, lecenje infekcija, iscrpljenosti.

 

Pored izrazitih lekovitih svojstava ove gljive su prava riznica hranljivih nutritijenata i vlakana. Danas se zna da su sitake bogate vitaminima B komleksa, vitaminom D, mineralima kalcijumom, fosforom, gvozdjem. Sadrze ergosterol, supstancu neophodnu organizmu za stvaranje vitamina D. Terapijsko dejstvo protiv tumora se zasniva na tome da lentian koji one sadrze  povecava funkciju makrofaga i T-kiler limfocita, celija ubica koje ubijaju sve strane celije u nasem organizmu medju kojima I celije raka.

 

Reishi gljive bogate su prirodnim antibioticima, polisaharidi ove gljive imaju jak antikanancerogeni efekat.

 

Cordiceps gljive se vekovima koriste kod naroda na Tibetu za podizanje opste snage organizma a u savremenoj medicini kao prevencija malignih tumora.Takodje otklanjaju neprijatne simptome radio i hemioterapije.

 

Vitamin B-17 ili amigdalin sadrzi se u kosticama voca koje uobicajeno jedemo:kajsijama, breskvama, jabukama, sljivama. U sebi sadrzi vezan cijanid koji moze da prodre kroz membranu celije i razori je. Normalne celije organizma su zasticene, dok celije raka uz pomoc enzima beta-glikozidaze razlazu amigdalin pri cemu se stvara cijanid. To znaci za njih smrt.

 

Sve ovo dokazuje da se borba protiv raka moze zasnivati na prirodi i onog sto nalazimo u njoj. PRIMED 13 FORTE je jedinstvena kombinacija gljiva Cordiceps, Sitake i Ganoderme lucidum uz dodatak semenki kostica kajsije. Objedinjuje njihovo antitumorsko dejstvo i dodatno biva pojacano dodatkom prirodnog, cistog meda.