PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Dugo stajanje i sedenje može da pogoršava simtome proširenih vena

Problem sa proširenim venama na nogama je vrlo česta pojava, posebno kod žena.

Više različitih faktora utiče na pojavu problema sa venama, a kao najčešći navode se nasleđe, gojaznost, trudnoća, dugo stajanje i drugi faktori koji deluju na povećanje pritiska i poremećaj cirkulacije krvi u venskim krvnim sudovima nogu.

Dugo stajanje i sedenje nepovoljno utiče na cirkulaciju. U uspravnom položaju najveći pritisak trpe najniži delovi tela, pa se to odražava i na krvne sudove.

Normalan tok krvi u venama održavaju venski zalisci koji onemogućavaju vraćanje krvi suprotno od toka prema srcu, kao i mišići donjih ekstremiteta. Kontrakcija ovih mišića je veoma značajna, jer se naizmeničnom kontrakcijom i opuštanjem mišića krv potiskuje u normalnom smeru, ka srcu. Kada su mišići previše slabi ili dugo neaktivni, njhov doprinos održavanju normalne cirkulacije se smanjuje.

Ukoliko je već došlo do proširenja vena, dugo stajanje i/ili sedenje dodatno opterećuje i deluje na povećanje intenziteta tegoba narušene venske cirkulacije.

Zato, veoma važan deo prevencije pojave poblema sa cirkulacijom je redovna fizička aktivnost.

Jedna od najjednostavnijih a veoma delotvornih je hodanje. Šetnja umerenog ili bržeg intenziteta, ukoliko to mogućnosti dozvoljavaju dobar je način da se „pokrene“ cirkulacija. Vožnja bicikla se takođe preporučuje.

Ukoliko posao koji obavljate zahteva dugo sedenje, povremeno izvođenje vežbi za stopala i u sedećem položaju može da bude od pomoći.

Kod već prisutnih proširenja, izvođenje vežbi ne može da ukloni trajna proširenja vena, ali može da doprinese ublažavanju neprijatnih simptoma koji ih prate. Svakako, izbor i intenzitet vežbi bi trebalo prilagoditi mogućnostima osobe i stepenu narušene venske cirkulacije.

Kod narušene venske cirkulacije i proširenih vena, za lokalnu upotrebu naša preporuka je VENEKS Gel za vene.

VENEKS Gel za vene poboljšava perifernu mikrocirkulaciju, ublažava tegobe kod pojave proširenih vena, sprečava pucanje kapilara, doprinosi eliminaciji osećaja teških, otečenih i umornih nogu, neguje, hidratizuje i regeneriše kožu!

BEZ KORTIKOSTEROIDA, VEŠTAČKIH BOJA, VEŠTAČKIH MIRISA I PARABENA

SADRŽI 11 SNAŽNIH PRIRODNIH SASTOJAKA!

Poručite: VENEKS GEL ZA VENE

Kada se preporučuje VENEKS?

Preparat se preporučuje za ublažavanje tegoba kod narušene venske cirkulacije: slaba periferna mikrocirkulacija; proširene vene; oštećeni i ispucali kapilari; sindrom teških, otečenih i umornih nogu; hematomi i otoci uzrokovani mehaničkim povredama.