Bronhitis

bronhi

Šta je bronhitis i kada se javlja ?

Bronhitis je učestalo oboljenje. Javlja se samostalno ili kao posledica nekih drugih oboljenja, pogotovo ukoliko se potom javi temperatura. Uobičajeno se bronhitis zove kašalj, ali svaki kašalj ne predstavlja bronhitis, pošto sve bolesti respiratornog sistema mogu da izazovu slabiji ili jači kašalj.

Čime je prouzrokovan bronhitis ?
Najčešće se bronhitis javlja posle gripa ili posle kijavice, tj. nazeba ili prehlade. Kašalj može da nastupi u samom početku gripa ili kijavice. U suštini, i grip i kijavica su zarazna oboljenja prouzrokovana specijalnim klicama, sitnim živim bićima, koja za vreme nazeba ili slabljenja imuniteta počnu da se jače razmnožavaju, pa savladaju odbrambeni mehanizam organizma i izazovu oboljenje. Pošto su te bolesti prouzrokovane živim klicama, one se obično prenose sa bolesnog čoveka na zdravog. Svima su poznate epidemije gripa, kao i kućne epidemije kijavice, jer se dešava da u jednoj porodici najpre oboli samo jedna osoba, a posle nekoliko dana i ostali članovi porodice. Zato je potrebno da imamo vrlo jak odbranbeni imuni sistem t.j. imunitet ali i da se čuvamo osoba koje imaju grip, nazeb, kijavicu ili kašalj.

Kod koga se javlja hroničan bronhitis?

Bronhitis je frekventniji kod male dece nego kod odraslih, i to uglavnom zato što deca imaju slabiji imunitet i više podležu vremenskim promenama (hladnoći, vlazi).
Kod staraca je čest hroničan bronhitis, koji je vrlo dosadna i uporna bolest. Kod pušaca se javlja jutarnje kašljanje sa ispljuvkom,a to je takođe jedna vrsta bronhitisa. Pošto bronhitis nastupa obično kao kulminacija kijavice ili gripa, to se često, pre nego što nastupi kašalj, pojavljuje temperatura, koja traje dva do četiri dana. Kašalj nastaje proširenjem oboljenja – infekcije – iz nosa ili grla na dušnice (bronhije), usled čega je ta bolest i dobila svoje ime, bronhitis, što znači zapaljenje bronhija.
hronicni_bronhitis
Zbog sužavanja vazdušnih kanala i pojave mukusa u njima, otežano je disanje pa je potrebno pročistiti vazdušne kanale. Zbog svog sastava, primed se brzo apsorbuje u organizmu i direktno kroz krv stiže i do disajnih organa. Primed2 obezbeduje odličan transport kalcijuma do intestinalnog epitela. Kalcijum zbog svog sastava omogućava čišcenje vazdušnih kanala i tom prilikom stimuliše iskašljavanje mukusa tj. šlajma.

Verovatnoća da vam neko prenese virus, kijavicu ili grip se smanjuje što je imunitet vašeg organizma jači. Virus će upravo napasti i razmnožiti se u onom organizmu gde ima nedovoljno antitela koji su potrebni organizmu da se izbori sa virusima. Preporučuje se svakodnevno uzimanje “Primed1 prioritet za imunitet” prirodnog preparata kako bi održali visok nivo imuniteta. Ali ukoliko smo zakasnili i već kašljucamo, onda je neophodno početi sa primenom Primed2 diši lako prirodnim preparatom koji će nam pomoći da očistimo pluća, kao i da ojačamo organizam i dovedemo imunitet na poželjan nivo.

bronchitis_diagram

Leave a Reply