Astma

PE-036-0133

Rezultati istraživanja učestalosti astme u našoj zemlji pokazali su da 5,2 odsto populacije ima simptome ove bolesti, a čak 19 odsto ih pati od alergijske kijavice. Svetski rezultati govore da se broj obolelih od astme povećao tokom poslednjih 20 godina u svim starosnim grupama, a naročito među decom. Ističu sa Instituta za plućne bolesti povodom Svetskog dana borbe protiv astme i istakla da uz odgovarajuće lečenje astme, podršku i savete, većina obolelih vodi normalan i aktivan život.

Iako zvanična medicina tvrdi da je astma ne izlečiva bolest i da se astma može kontrolisati uz pomoć nekih lekova. Mi u PRImarnoj MEDicini poučeni iskustvom mnogobrojnih korisnika PRIMED 2 diši lako
prirodnog preparata, smatramo da je astmu moguće izlečiti upravo zato što PRIMED 2 deluje na koren problema a za razliku od generičkih lekova koji deluju na simptome, odnosno površinski.

ASTMA je bolest disajnih puteva koji sprovode vazduh u pluća i iz njih. Disajni putevi obolelih su crveni i osetljivi i burno reaguju za vreme prehlade, virusne infekcije ili pri kontaktu sa izazivačima astme. Najcešci trigeri ili izazivači astme su virusi, duvanski dim, fizički napor i alergija na polen, životnijsku dlaku ili grinje iz kućne prašine. U kontaktu sa izazivačem mišici u zidovima disajnih puteva se grče, a disajni putevi se sužavaju. ASTMA prouzrokuje stvaranje žilave sluzi, iz grudi se čuje zviždanje propraćen kašljom.
ASTMA je najčešca hronična bolest dece. U različitim zemljama ta učestalost se kreće od pet do 20 odsto kod dece školskog uzrasta, a u našoj zemlji sedam do osam odsto dece u tom uzrastu ima neki od oblika astme. Prema rečima doktora sa Instituta za majku i dete, astma u dečjem uzrastu je najcešce alergijska i kod više od 80 odsto dece je udružena sa alergijskom kijavicom, od koje boluje deset do 15 odsto naše dece. Treba navesti i podatak da od astme boluje svako sedmo školsko dete i jedna od 20 odraslih osoba.

Na osnovu povratnih informacija koje smo dobili od korisnika prirodnih preparata PRIMED, analizom podataka smo ustanovili da 80% dece koja su koristila pumpicu ili su imala druge smetnje na disajnim organima poput astme, bronhitisa, opstruktivne bolesti pluća, sinusitisa, respiratornih infekcija posle 2 nedelje redovnog konzumiranja PRIMED 2 diši lako preparata su osetila značajna olakšanja kod disanja a samim tim nisu više osećala potrebu za pumpicama.

ASTMA je bila ne izlečiva i za Nikolić Đorđa koji se 10 godina lečio konvencionalnom medicinom, koristeći lekove za astmu, pumpice, ventoline, dok naizad nije pronašao pravi prirodni preparat protiv astme. Nakon 12 meseci korišćenja PRIMED 2 diši lako prirodnog preparata Đorđe nije imao više problema sa disanjem. Više informacija o Đorđu i njegovim iskustvom sa astmom možete pogledati na sledećoj stranici.

Leave a Reply