PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Terapija karcinoma želuca

Karcinom želudca je po učestalosti drugi karcinom organa za varenje (posle karcinoma debelog creva) i četvrti karcinom po učestalosti među svim malignim bolestima.Procenjuje se da od ove bolesti godišnje oboli oko 900,000 ljudi širom sveta. Još porazniji podatak je da je još uvek drugi uzročnik smrti među malignim bolestima. Godišnje u svetu umre oko 800,000 obolelih od karcinoma želudca.
Bolest je 1.5-2 puta češća kod muškaraca nego kod žena, a pojavljuje se najčešće nakon 50. godine života.
Karcinom želuca dugo ne daje nikakve simptome, zbog čega se retko otkriva kada je bolest u ranom stadijumu. Pojava simptoma uglavnom ukazuje da je bolest u uznapredovalom stadijumu što je jedan od glavnih razloga loše prognoze u lečenju.
Infekcija želuca uzrokovana bakterijom Helicobacter pylori se smatra najčešćim uzrokom nastanka ove bolesti. Udruženost infekcije sa genetskom predispozicijom povećava rizik od obolevanja. Postoje i pretpostavke da određena hrana može imati uticaja na pojavu bolesti (dimljeno meso, prezasoljena riba i meso, nitrati i nitriti u konzerviranoj hrani). Smatra se da povećan unos svežeg voća i povrća ima preventivni (zaštitni) uticaj na pojavu karcinoma želudca.
Pušenje predstavlje sledeći mogući faktor rizika za razvoj karcinoma želudca povećavajuci rizik od obolevanja za 40-80% zavisno od broja konzumiranih cigareta dnevno. Konzumiranje alkohola je takođe jedan od mogućih faktora rizika naročito kada se konzumira veća količina alkohola istovremeno sa pušenjem cigareta.

Terapija karcinoma želudca

Rak želudca se ne javlja podjednako često na svim delovima želuca. Češće se nalazi na izlaznom delu želudca (antrum) i na donjoj trećini tela želudca nego na početnim i gornjim delovima. Od ovih obeležija zavisi izbor načina lečenja i prognoza ishoda bolesti. Najznačajniji faktor za prognozu su dubina invazije i prisustvo ili odsustvo metastaza. Jedinu nadu za izlečenje daje hiruško odstranjenje tumora, a operacija uključuje i odstranjenje dela ili celog želudca i okolnih limfnih čvorova. Ostale metode lečenja su radioterapija i hemoterapija. Koriste se nakon hiruškog zahvata i u lečenju uznapredovale bolesti. Metastaze, ma gde bile imaju loš prognostički znak.

Ukoliko organizam slabi iz bilo kog razloga ili osoba ima osećaj nedovoljne energije ili se pak nakupljaju štetni metaboliti usled nekih zdravstvenih tegoba tu je PRIMED 13. Takođe ukoliko postoji predispozicija za nastanak benignih i malignih oboljenja vezana za uslove života, genetske itd. Primed 13 je jak antioksidans koji ne dozvoljava nastanak ovih oboljenja a ukoliko se oboljenje već javi kod benignih procesa deluje tako što ne dozvoljava prelazak u maligna a kod malignih suprimira dalji rast ovih ćelija i sprečava nastanak metastaza a kao dodatak osnovnoj terapiji u vidu hirurgije,zračenja ili hemioterapije sprečava nastanak nus pojava i olakšava terapiju a ujedno daje i svoj pečat terapiji.

U ovom preparatu se nalazi 77 mikro i makro elemenata, više od 80 tipova fermenata, nezamenljive aminokiseline, nezasićene masne kiseline itd. Tu su prisutni jednako vitamini i minerali neophodni za čovekovo zdravlje.