PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Terapija gingivitisa

Kada razmisljate o zdravlju svojih usta, najčešće se fokusirate na zube. Važno je, međutim, obratiti pažnju i na desni. One igraju važnu ulogu u oralnom, ali i vašem opštem zdravstvenom stanju.
Otečene desni koje krvare najčešće su znak zapaljenja desni tj. gingivitisa. Postoje i drugi razlozi za krvarenje desni koji mogu izazvati ovaj probelem.
Gingivitis karakteriše slabija ili jača upala gingive (zubnog mesa). Upala počinje u delu gingive između zuba (interdentalne papile), širi se na ostatak gingive, a u uznapredovaloj fazi zahvata celu gingivu. Promena boje počinje laganim crvenilom, da bi u hroničnoj fazi postala lividnocrvena. Gingiva je otečena i bolna, krvari i na najmanji dodir, ali i spontano. Ako gingivitis dugo traje zbog otoka, postoji sklonost povećanja gingive.
Terapija gingivitisa
Lečenje gingivitisa uglavnom je usmereno na odstranjenje svega što izaziva lokalnu iritaciju i sprečavanje odlaganja bakterijskog plaka koji je i inicijator upalnog procesa gingive. U pojedinim slučajevima indikovana je primena antibiotika, a u težim oblicima i metronidazola.
PRIMED 4 propolis je tinktura koja sadrži veliku koncentraciju propolisa i deluje veoma snažno. Ima antibiotsko, antivirusno i antiinflamantorno dejstvo a služi i kao dezificijens usne šupljine i grla tako da u velikoj meri pomaže kod gingivitisa.