shea butterShea butter ili karite maslac potiče iz zapadnog dela Afrike. Odgovarajućom obradom, iz plodova dobija se se ši buter, ili maslac, pravo blago za kožu.

Odnos masnih kiselina i drugih hranljivih sastojaka čini ši buter pogodnim za negu svih tipova zdrave kože, a može se koristiti i u nezi osetljive, suve, ispucale kože, i kože sklone ekcemu i drugim dermatitisima.

Naročito je ucinkovit kod regeneracije ćelija kože i za negu starije i naborane kože (antiaging efekt).

 

Deluje protivupalno, pa pomaze kod raznih oboljenja kože kao što je ekcem, psorijaza, neurodermatiitis. Takođe, povoljno deluje na zaceljivanje manjih rana, ogrebotina i opekotina.

Podstiče regeneraciju kože, pa se može koristiti i u prevenciji nastanka strija. Potpuno je bezbedan i za upotrebu u toku trudnoće. Ši buter je sastavni deo preparata za negu zrele kože, za usporavanje procesa starenja i održavanje vitalnosti.

Ši buter se nalazi i u sastavu prirodnih krema za zaštitu kože u toku i nakon sunčanja. Održava vlažnost kože, i smanjuje štetne efekte sunčevih zraka. Osobine UV fitera ima samo nerafinisani ši buter.

Kao zaštita od sunca nanosi na celo telo pre suncčanja. Može se nanositi i na kosu, koju štiti od isušivanja uzrokovanog izlaganjem suncu i soli. Nakon sunčanja može se koristiti za brži oporavak kože i vraćanje vlažnosti.

Pogodan je i za primenu na veoma osetljivoj koži. Može se koristiti i za negu područja oko očiju.

Ši maslac je odličan izbor za negu osetljive dečje kože, čak i novorođenčadi.

PRIMED Shea butter možete pronaći u PRIMED BIO-APOTEKAMA u Beogradu. Za više informacija pozovite naš call centar na 011/715-12-65.