PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Prirodna pomoć protiv peruti

Juče sam sedeo sa jednim od svojih klijenata i razgovarali smo o njegovoj gljivičnoj infekciji i njegovim ostalim zdravstvenim problemima. U jednom trenutku, počeli smo da pričamo o peruti, a izgledao je neprijatnije priča o peruti nego o gljivicama na noktima.
Tada sam shvatio da iako nije bolest opasna po život, perut zna da pogađa samopoštovanje.

perut

Na sreću, ja znam nekoliko lekova koje je moj otac nekada primenjivao kada smo bili deca, a koji i dalje koriste sve do današnjeg dana.

 

1. Beli luk – Da biste izbegli miris, pomešajte ga sa medom i masirajte kožu glave. Onda, operite kao i obično.

2. Limun – Stavite jednu kašičicu limunovog soka u jednu čašu vode i isperite kosu sa njom.

3. Maslinovo ulje – Tri kašike maslinovog ulja utrljajte u svoju kožu glave, i pokriti sa kapicom za tuširanje ili peškirom preko noći. Šamponom isperite kosu ujutro.

4. Orahovo ulje – masirajte kosu sa orahovim uljem pola sata pre nego što će te je oprati.

Umotajte u peškir natopljen u toplu vodu. Operite kosu i isprati je sa vinskim ili jabukovim sirćetom razređenog u vodi.

5. Neka se kosa osuši sama – koristeći fen se takođe dehidrira koža glave, što dovodi do peruti. Ako vam stvarno treba da koristite jedan, proverite da li temperatura nije postavljena veoma visoko i da nije suviše blizu kože.

Sve su to stvari koje nas je moj otac učio, koristeći različite prirodne lekove u isto vreme. Jer kao deca, nisam želeo limun i moja sestra nije volela beli luk, morao je da ih je tretirati nekoliko puta, sve dok se oboje nisu otarasili peruti.
Vi možete učiniti isto i pronaći onu metodu koja vam najviše odgovara – samo pazite da je vaša koža glave dobro hidrirana.

Voli Vas,
Vaš PRIMED tim