Kada šaljemo čestititke za Novu godinu, obično poželimo dobro zdravlje, jer smatramo da je zdravlje najveći kapital.

Često se pitamo gde je izvor zdravlja? Kako da ga sačuvamo? Odakle dolaze bolesti? da li bolest dolazi spolja ili od nas samih?

U prirodnoj medicini anatomija i fiziologija su isti kao i u zvaničoj medicini, ali od patologije je sve različito, a samim tim i terapija. Prirodna medicina stavlja akcenat na PREVENCIJU, na poštovanje prirodnog i zdravog života i zdravu hranu. zanemarivanje ovog principa je i dovelo do tolikog porasta broja bolesnika, što predstavlja rekord u istoriji čovečanstva.med

Od prirodne medicine na prvom mestu dolaze biljke, FITOTERAPIJA koja je najstarija na svetu i APITERAPIJA, terapija na bazi pčelinjih proizvoda. Zatim dolazi HOMEOPATIJA. To je medicina koja broji više hiljada lekova mineralnog, biljnog, životinjskog i ljudskog porekla. Zatim AKUPUNKTURA koja se u Kini primenjuje već preko 5000 godina. Tu su još IRIDOLOGIJA, MAGNOTERAPIJA, SOFROLOGOJA, KINEZIO TERAPIJA, JOGA.

Osim ovih ima još veliki broj metoda koje su varijacije onoga što postoji ili čak novi pronalasci. Vrlo je važno napomenuti da prirodne medicine pridaju veliku važnost ishrani. Vegetarijanska hrana zauzima počasno mesto.. Prirodna medicina i bioagrokultura su srodne duše jer zdravlje ne može da se zamisli bez zdrave hrane.