PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Pobedite prehladu

Prehlada je jedna od najčešćih virusnih infekcija gornjeg dela disajnog sistema. Obično počinje sa bolom u grlu, nakon čega se mogu javiti curenje iz nosa i začepljen nos, kijavica, suvi kašalj, promuklost i glavoboljaa  retko povišena temperatura i sl. Prehlada obično prolazi za 5-7 dana. Ponekad može trajati i do dve nedelje, a u slučaju blage infekcije traje svega dva do tri dana. Kod nekih pacijenata upala može da se proširi na sinuse i srednje uho. Infekcije srednjeg uva su češće u dečijem uzrastu.
Sobzirom da  je vreme prehlada evo nekoliko saveta kako da ojačate svoj organizam. Samo da napomenemo da izbegavate konzumiranje antibiotika na svoju ruku, jer su prehlade uglavnom rezultat jednog od 200 poznatih virusa!

Prirodni lekovi:

1.Čaj od cveta zove uzima se na pocetku prehlade, kod upale grla i gripa, jer podstiče krvotok, izaziva znojenje i organizam čisti od otrovnih materija. Za prehladu tri kašike cvetova prelijemo litrom proključale vode i pijemo tokom dana po nekoliko gutljaja.

2. Poznato je da beli luk jača imunoloski sistem i deluje kao prirodni antibiotik. Ukoliko ga ne volite sirovog, potražite ga u obliku kapsula, iako tada ima slabije dejstvo.

3. Sluz koja se nalazi u mešavini čaja od belog sleza stvara zaštitni sloj i vlaži sluznicu grla i disajnih puteva te na taj nacin smiruje nadražaj na kašalj, ublažava upale i olakšava disanje. Izuzetan je kod takozvanog suvog kašlja. Mogu ga piti trudnice, dojilje i deca.

4. Eukaliptus i mentol: Listovi ovih biljaka ili njihova esencijalna ulja pomešana s vrućom vodom i inhalirana vlaže nosnu šupljinu i podstiču izlučivanje sekreta iz nosa te tako olakšavaju disanje. Prilikom inhaliranja pokrijte glavu peškirom i duboko udišite paru ovog rastvora barem tri puta na dan.

5. Vitamin C: 200 miligrama je uobičajena dnevna doza tog vitamina u našem organizmu. Tokom prehlade potreba za C vitaminom je povećana. Ovaj vitamin jedan je od najboljih prirodnih antioksidanata, koji jača odbrambeni sistem organizma od virusa i oboljenja. Najbolje ga je uzimati iz svežeg voća, i to limuna, narandže, grejpa i kivija.

6. Med: Nezaobilazan je lek za grlo i kod upala disajnih puteva. Deluje i antibakterijski pa je delimična zamena za antibiotik. Med se najcesce koristi rastopljen u caju ili mleku, ali najbolje dejstvo ima kad se uzima zasebno.

7. Ehinacea: Koren ove biljke prirodna je zamena za antibiotik, jer podstiče stvaranje antitela u organizmu. Njegov ekstrakt ili kapsule potražite u apotekama i sledite uputstva. Preporučuje se uzimanje Ehinacee kroz 2-3 nedelje, nakon čega joj dejstvo lagano slabi.

8. Jutro započnite mešavinom čaja od šipka i hibiskusa.

Kao najbolji prirodni preparati na bazi meda u borbi protiv prehlade jesu PRIMED preparati i to Primed 1 i Primed 10 za jačanje imunog sistema i Primed 2 kod disajnih tegoba i za zaštitu sluzokože disajnih organa.
Pridržavajte se ovih saveta i koristite proverene PRIMED proizvode i virusi će jednostavno pobeći od vas.

Primed 1 i Primed 10 su prirodni dodaci ishrani na bazi meda, polena, propolisa i matičnog mleča u zavisnosti od preparata. Deluju na poboljšanje imuniteta i odbrandbene sposobnosti organizma.