PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

SHEA BUTTER

Shea butter se dobija ceđenjem plodova Shea drveta koje raste na prostoru Afrike.

Uravnotežen odnos zasićenih i nezasićenih masnih kiselina čini shea butter pogodnim za negu oštećene i dehidrirane kože. Na koži, shea butter stvara zaštitni film koji sprečava gubitak vlage iz kože (okluzivno dejstvo).

Može se koristiti u čistom obliku, a najčešće se primenjuje na mokru kožu nakon tuširanja kako bi se maksimalno iskoristio okluzivni učinak i čuvala vlažnost kože, ili se može kombinovati sa drugim prirodnom sredstvima za negu kože.

Deluje protivupalno, pa pomaže kod dermatoloških problema (psorijaza, seboreja, ekcemi, atopijski dermatitis, akne).

PRIMED SHEA BUTTER MOŽETE PORUČITI OVDE!

Odlično je sredstvo za negu osetljive kože jer ne izaziva alergije, kao i za negu kože nakon brijanja ili depilacije.

Preventivno deluje na proces starenja kože i nastanak bora, zrelu kožu hidrira i čini je glatkom. Može da se koristi i kao krema protiv bora za osetljivo područje oko očiju.

Shea butter se koristi za izradu najkvalitetnijih i najskupljih kozmetičkih preparata.

Jedna je od prirodnih materija sa blagim zaštitnim dejstvom protiv UV zračenja. Kao zaštita od sunca nanosi se na celo telo pre sunčanja. Može da se nanosi i na kosu, kao zaštita od isušivanja uzrokovanog suncem i soli. Nakon sunčanja pomaže regeneraciju kože i ublažava opekotine.

Pomaže uzarastanju manjih rana, ogrebotina i opekotina. Shea butter duboko prodire u kožu, regeneriše je, pa se može koristiti u prevenciji i tretmanu strija i ožiljaka. Posebno se preporučuje za prevenciju strija tokom trudnoće.

Odličan je izbor i za negu osetljive dečije kože. Pogodan je za svakodnevnu negu novorođenčadi, ali i kod kožnih problema kao što je osip od pelena i temenjača.

Može se koristiti i kao pakovanje za kosu, a za vrlo suvu, lomljivu, obojenu kosu. Nakon pranja, mala količina se može naneti na krajeve kose, bez ispiranja.