PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Najčešća pitanja o gripu

 vakcina-protiv-gripa-498

Obzirom da je na pomolu nova sezona gripa nije na odmet naoružati se dobrim imunitetom i znanjem o ovoj virusnoj infekciji. Odgovori na sledeća pitanja vam mogu pomoći da izbegnete i nadmudrite ovu bolest.

Kako funkcioniše vakcina protiv gripa?

Naše telo se bori protiv infekcije proizvodnjom antitela koja uništava viruse i bakterije koje napadaju naš organizam. Vakcina protiv gripa sadrži u sebi umrtvljen virus gripa ili samo njegove delove. Ovo podstiče organizam da proizvodi antitela protiv virusa gripa tako da telo bude spremno i čeka virus sa antitelima koja ga ubijaju ili neutrališu. Ovo sprečava da se organizam razboli ili pak smanjuje trajanje bolesti.

Kada sezona gripa zapravo počinje?

Tajming gripa je veoma nepredvidiv i varira od sezne do sezone. Najveća aktivnost virusa gripa može biti u januaru i februaru, mada sezonski grip može početi i u oktobru i trajati čak do maja meseca. Težina i dužina sezone varira iz godine u godinu i upravo je to ono što čini opasnim ovaj virus.

Zašto se grip pojavljuje svake jeseni?

Razlog ovome može da leži u činjenici da ljudi imaju tendenciju da budu u zatvorenom prostoru i u bliskom kontaktu tokom hladnog perioda. U umerenim klimaskim zonama, sezona gripa počinje u kasnu jesen sa vrhuncem u sredini zime. Izbegavajte zatvorene prostore i više vremena provodite na svežem vazduhu.

Kada bi trebalo da se vakcinišem protiv gripa?

Trebalo bi se vakcinisati čim vakcina postane dostupna. Imunitet protiv gripa opada tokom vremena, smanjuje se broj antitela, tako da je potrebno vakcinisati se svake godine kako bi vaš imunitet bio jak i da bi se zaštitili od raznih sojeva virusa koji se menjaju svake godine.

Da li je tačno da je vakcina delotvorna samo neko vreme i da su stare osobe i deca više podložne gripu nakon tog perioda?

Starije osobe i osobe sa nekim hroničnim bolestima ne mogu da razviju tako jak imuni odgovor na grip kao zdrava deca i odrasli. Međutim i kod njih je vakcina od neke koristi jer pruža bar neku zaštitu. Inače oni su izloženi smrtnom riziku ako dobiju grip.

Da li astmatičari mogu da se vakcinišu protiv gripa?

Ako ste astmatičar imate veće šanse da se kod vas razviju komplikacije gripa npr. upala pluća. Definitivno je bolje primiti vakcinu da bi zaštitili sebe.

Koliko je grip opasan za osobe sa smanjenim imunitetom?

Grip može biti smrtonosan kod ovakvih osoba. Osobe koje se vakcinišu bi pri tome trebale izabrati mrtvu, a ne živu vakcinu.

Zaštitite se od pojave gripa na vreme. Redovno upotrebljavajte prirodni preparat Primed 1 forte koji pomoću prirodnih sastojaka podiže nivo imuniteta i poboljšava odbranu od svih virusnih infekcija. Preparat obiluje vitaminima B i C, mineralima i aminokiselinama, sadrži i belančevine, enzime, esencijalne i organske kiseline. Njegovom upotrebom smanjujete rizik od oboljevanja od gripa.

Primed 1 forte

Preparat Primed 1 forte možete kupiti u Primed biljnoj apoteci, ulica Vojvode Stepe 120, Tc Milenijum u ulici Knez Mihajlova 21a, broj lokala 54, TC Piramida, Primed Biošop. Informacije na brojevima telefona: 0113912431, 0113288948.

Cena preparata je 1090,00 din.