PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Najbolje iz prirode za jak imunitet

PČELINJI PROIZVODI JAČAJU IMUNITET
bee1m
Ukoliko želite da poboljšate odbrambenu sposobnost organizma i sprečite pojavu bolesti redovno koristite Primed 10, dijetetski suplement na bazi matičnog mleča, meda, polena i propolisa

Imunitet predstavlja odbrambeni sistem organizma. On sprečava ulazak neželjenih, stranih tela (bakterija, virusa i parazita) u organizam, izbacuje otrovne hemijske supstance(toksine) iz njega i regeneriše istrošene ćelije. Zbog funkcija koje obavlja, imunitet se smatra čuvarem zdravlja! Ali, da bi funkcionisao kako treba neophodno je pružiti mu miran san i kvalitetne hranljive materije, vitamine i minerale.

NESPECIFIČNI i SPECIFIČNI IMUNITET

Nespecifični imunitet stiče se rođenjem, a njega čine koža i sluzokoža, bela krvna zrnca, cirkulišući efektorski proteini koji su prisutni krvi, citokini – hemijske supstance proizvedene od različitih ćelija u organizmu i odbrambena reakcija. Specifični imunitet stiče se pri kontaktu sa uzročnicima bolesti i zbog toga je ’osetljiviji’ od urođenog. Da bi organizam imao snage da se odbrani od bolesti, svi pomenuti delovi imunološkog sistema, moraju biti zadovoljeni naophodnim aminokiselinama, vitaminima, enzimima i mineralima. To se, pre svega, postiže pravilnom ishranom i redovnim snom. Međutim, ukoliko se ovi uslovi u potpunosti ne ispune, dolazi do slabljenja imuniteta, odnosno do pojave bolesti.

Primed 10- HRANA ZA IMUNITET!

Primed 10 napravljen je od matčnog mleča, meda, polena i propolisa, zbog čega predstavlja najpotpuniju hranu za imunitet. Sadrži antioksidanse, koji neutrališu slobodne radikale i sprečavaju degenerativne promene, i fitohemikalije, koje pozitivno deluju na čitav organizam. Pored toga obilluje aminokiselinama, vitaminima i mineralima koji su neophodni imunološkom sistemu za pravilan rad. Što je najbitnije, brzo se apsorbuje i ostvaruje svoje povoljne efekte. Podstiče detoksikaciju organizma, regeneriše oštećene tkiva i vraća snagu. Ukoliko se redovno koristi, Primed 10 vidno popravlja opšto psiho-fizičko stanje organizma.