PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Med i cimet za bolje zdravlje

med-i-cimetMed i cimet imaju dugu tradicionalnu upotrebu u narodnoj medicini, pojedinačno, a i u kombinaciji koja objedinjuje sva blagotvorna dejstva ova dva dragocena dara prirode. Od mnogobrojnih pozitivnih efekata, nabrojićemo samo neke, najznačajnije:

  • Povoljno dejstvo na srce i kardiovaskularni sistem
  • Regulisanje povišenih vrednosti holesterola u krvi
  • Pomoć u uklanjanju prehlade i drugih infekcija
  • Poboljšanje varenja
  • Pomoć u regulaciji telesne težine
  • Uklanjanje neprijatnog zadaha

Redovna upotreba meda i cimeta pokazala je povoljno dejstvo u prevenciji kardivaskularnih poremećaja. Sastojci cimeta deluju blagotvorno na srce i krvne sudove, a i klinićki je dokazano dejstvo ekstrakta cimeta na smanjenje povišenih vrednosti holesterola u krvi.
Cimet i med imaju antivirusna, antibiotska i određena antigljivična svojstva, pa mogu pomoći u prevenciji i tretmanu različitih infekcija organizma. U slučaju prehlade, preporučuje se upotreba meda i cimeta u vrućoj vodi, za olakšanje simptoma i brži oporavak organizma.
Kombinacija meda i cimeta deluje umirujuće na simptome koji prate prekomerno stvaranje želudačne kiseline, a redovnom upotrebom, stimulišu i pomažu varenje hrane.
Kao pomoć u regulisanju telesne težine, preporučuje se uzimanje meda i cimeta pomešanih u čaši mlake vode, svakog jutra, pola sata pre doručka. Ova kombinacija deluje povoljno na metabolizam, i može pomoći u oslobađanju od viška kilograma.
Antibakterijska svojstva meda i cimeta pomažu u održavanju higijene usta i zuba. Redovnom upotrebom, deluju povoljno na zdravlje desni, a smanjuju i razmnožavanje bakterija koje su odgovorne za nastanak zubnog plaka i karijesa.
Od preparata koji sadrže med i cimet, izdvajamo PRIMED 11 Kardio. PRIMED 11 je prirodan preparat, na bazi meda, kakaoa i cimeta, obogaćen prahom medicinske gljive Kordiceps. Ova kombinacija nutritivno bogatih sastojaka pokazuje povoljno dejstvo na kardiovaskularni sistem, i može se koristiti u prevenciji i kao deo tretmana različitih poremećaja na nivou srca i krvnih sudova.