Prema statističkim pokazateljima između 20 i 30 % žena ima smanjene zalihe gvožđa u orgaizmu i pati od nekog oblika anemije. Svima nama je uglavnom poznato šta znači anemija ili malokrvnost jer se često pojavljuje kod žena. One koje su svesne svog stanja pokušavaju da dovedu nivo gvožđa u svom organizmu na optimalan nivo unoseći hranu bogatu gvožđem ili dodatke ishrane a neke se čak odlučuju da piju tablete ili kapsule. Iako je reč o vrlo učestalom problemu, njeni mogući uzroci su brojni i vrlo različiti. Anemija nije bolest već simptomi mlokrvnosti ali jedan od kliničkih znakova opšteg lošeg stanja tela nastalog zbog niza drugih bolesti. Bolesti mogu biti povezane sa problemom stvaranjem i sazrevanjem crvenih krvnih zrnaca, preko koštane srži pa sve do niza sekundarnih anemija koje su posledica različitih naslednih , metaboličkih, internističkih, onkoloških i drugih bolesnih stanja nastalih kod akutnih krvarenja kao što su traumatska i ginekološka. O anemiji se u medicini govori svaki put kad u organizmu dođe do smanjenja hemoglobina, najčešće povezanih i sa smanjenjem broja crvenih krvnih čelija u krvotoku. Da bi smo shvatili uzroke različitih tipova anemije potrebno je razumeti proces stvaranja crvenih krvnih zrnaca.

Kako nastaje hemoglobin?
hemoglobin2
Crvena krvan zrnca – Eritrociti prenose kiseonik do mozga kao i do svih drugih organa i tkiva našeg organizma oogućavajući ćelijama da dišu i ratmenu kiseonika za ugljen dioksid koji se preko krvi vraća nazad do pluća. Eritrociti uspevaju da prenesu kiseonik do tkiva zahvaljujući hemoglobinu, složenom proteinu koji je pun gvožđa. Proizvodnju eritrocita koja se odvija u koštanoj srži prisutnoj u šupljinama većine dugih kostiju u našem organizmu reguliše eritropoetin. hormonalni faktor rasta krvnih ćelija koji stvaraju ćelije bubrega i jetrea koji je osetljiv na nivo kiseonika u tkivima. Kako bi telo uopšte moglo da proizvede hemoglobin i crvena krvna zrnca potrebno mu je gvožđe koje se unosi u organizam putem hrane a naalzi se u jetri i drugim organima u obliku iskoristivih zliha. Kod stvaranja hemoglobina učestvuju vitamin B12 i folna kiselina.

Uzroci malokrvnosti:

– Jedan od mogućih uzroka je smanjena proizvodnja hemoglobina u koštanoj srži
– Slabost ćelijske membrane crvenih krvnih zrnaca
– Povećan gubitak krvi usled menstruacija ili drugih krvarenja

Primed 5 feromed koji u svom sastavu ima med i lekovite biljke bogate gvožđem se mnogo bolje apsorbuje u organizmu jer se preko praznog želudca transportuje direktno u krv. Zbog toga što je potpuno prirodan te u svom sastavu nema aditiva, konzervanasa i emulatora vrlo je efikasan i nema neželjenih efekata i posledica.

Naruči odmah online i ostvari na dva ili više preparata 10% popusta uz promo kod (anemija) !