Leukocitoza je naziv za povećani broj leukocita (belih krvnih zrnaca) u krvi iznad normalnih vrednosti, koji se može pronaći kao posledica određenih bolesti organizma, ali i u nekim fiziološkim stanjima. Normalne vrednosti leukocita u krvi su od 5-9 * 109/L za odrasle osobe, dok su kod dece i novorođenčadi donja i gornja granica pomaknute na više vrednosti.

Leukocitoza je vrlo učestala pojava koja se najčešće javlja kao posledica npr. bakterijskih ili virusnih infekcija, alergijskih reakcija, tumora. Leukocitozu mogu uzrokovati i različiti lekovi (npr. kortikosteroidi, agonisti beta-adrenergičkih receptora), kao i stres (emocije), telesna aktivnost, težak rad.

Dok se ne utvrdi razlog povećanog broja leukocita potrebno je stabilizovati organizam i jačati ga ukoliko se radi o nekoj infekciji ili o stresnoj situaciji.

Zato su tu  preparati poput PRIMED 1 forte koji stabilizuje organizam kod malih povećanja leukocita dok PRIMED 13 kordiceps jača organizam, vrši detoksikaciju i sprečava neke ozbiljnije posledice kako primarnog uzroka tako i samog bujanja formi beih krvnih zrnaca.