PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Lečenje sepse

Sepsa predstavlja reakciju organizma na prisutnost bakterija ili njihovih otrova u cirkulaciji. Česte su nedoumice kada je u pitanju sepsa, pa zato postoje raličita tumačenja. Infekcije izazvane bakterijama mogu imati različite simptome, tok bolesti pa se stoga različito i definišu.
Klinička slika sepse je određena dvostruko. Na jednoj su strani znaci infekcije, a na drugoj sistemski odgovor organizma. Osnovna upala može biti u svakom organskom sistemu pa će stoga i znaci biti različiti. Kada je u pitanju upala pluća, pojaviće se znakovi dispneje, tahipneje, kašlja, bolova u grudima. Ako je reč o upali bubrega, preovladavaće bolovi u slabinama, drhtavica, učestalo mokrenje, a moguće je i pečenje pri mokrenju. Međutim, ako je primarno reč o intraabdominalnom procesu – upala žučne kese, gušterače, peritoneuma, divertikula debelog creva, uz opšte znakove pojaviće se bolovi u trbuhu, mučnina, povraćanje, zatvor stolice, nadutost. Ako je pak reč o primarno ginekološkoj infekciji, dominiraće znakovi kao što su septički abortus, akutni adneksitis. Primarni proces upale koji uzrokuje sepsu može biti i u krvnim sudovima – septički tromboflebitis, endokarditis, nervnom sistemu – gnojni meningitis, kao i u koži i potkožnom tkivu – furunkuli, karbunkuli, flegmone.
Lečenje sepse
Osnovni zadatak lečenja kada je u pitanju sepsa je eradikacija upalnog žarišta, bilo samo upotrebom antibiotika ili ukoliko je neophodno i u zavisnosti od etiologije i hiruški zahvat.

U samoj terapiji ali naročito u rehabilitaciji i oporavku poželjno i neophodno je koristiti neke od Primed proizvoda i to PRIMED 13 kordicep, PRIMED 10 forte plus ili PRIMED 1 forte u nekoj od kombinacija ili samostalno. ovi preparati će ojačati organizam, omogućiće brži oporavak i izvršiće detoksikaciju.