PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Komplikacije hroničnog prostatitisa.

Bol, nelagodnost i osećaj hladnoće u preponama, samo su neki od simptoma hroničnog prostatitisa, odnosno bakterijske upale prostate, koja se najčešđe razvija posle nelečenog akutnog zapaljenja ove muške žlezde. Vruća kupka, analgetici i određene namirnice mogu da budu od koristi obolelima, tako što će doprineti opuštanju mišića i smanjenju grčeva. Bundevine semenke, recimo, poznate su kao prirodni lek, a za ovaj efekat zadužen je cink kojim ove semenke obiluju u velikoj količini.
Kvercetin iz svežeg voća
Oko 100 miligrama kvercetina dnevno ima protivupalno i antioksidativno dejstvo, koje ublažava simptome kod hroničnog prostatitisa. Dobri izvori kvercetina su sveže voće i povrće, citrusi, jabuke, grožđe, luk, peršun, biljni čajevi, domaće crveno vino, maslinovo ulje i crvene bobice. Selen takođe doprinosi zdravlju prostate, a njegov najbolji izvor je brazilski orah. Vitamini A, E i lecitin su takođe preporučljivi. Omega – 3 zdrave masnoćeiz ribljeg ili lanenog ulja pomažu kod upale prostate i deluju na poboljšanje celokupnog imuniteta.
Pre lečenja, otkrivanje uzročnika.
Medikamentno lečenje hroničnog prostatitisa podrazumeva najpre otkrivanje uzročnika zapaljenja, koji mogu da budu “skriveni” duboko u tkivu prostate. Urolozi tvrde da negativna urinokultura ne znači da infekcije nema, zbog čega se moraju uraditi specifične dijagnostičke metode i laboratorijske analize. Lečenje hroničnog prostatitisa može da bude teško i dugotrajno, zbog toga što u hronično zapaljeno tkivo prostate antibiotici teško prodiru. Izbor antibiotika zavisi od uzročnika i može da se sprovodi i do tri meseca, uz kontrolu urologa.
Hronični prostataitis kao komplikacija akutnog.
Hronični prostatitis, često nastaje posle nelečenog akutnog zapaljenja prostate. Najčešći izazivači su bakterije ešerihija koli i pseudomonas, dok su simptomi najčešće blagi ali dugotrajni. Simptomi hroničnog prostatitisa su tup bol koji iritira, dok se krv u mokraći ili spermi pojavljuje samo u retkim slučajevima. Potencija može da bude oslabljena u većoj ili manjoj meri.
Komplikacije hroničnog prostatitisa
Najčešća i najvažnija komplikacija kod hroničnog prostatitisa je infekcija urinarnog trakta, koja se pravom terapijom može izlečiti, ali se najčešće ponovo javlja. Neretko dolazi i do zapaljenja semenih kesica, epididimisa ili testisa, dok se u prostati mogu stvoriti kamenci (prostatoliti).
PRIMED 6 URINARIUS je prirodni preparat na bazi meda, polena, lekovite biljke svilovine i jezgara semenki bundeve. Kao takav predstavlja prirodni izvor vitamina i minerala neophodnih u očuvanju normalne funkcije i zdravlja prostate. PRIMED 6 URINARIUS se preporučuje kod:
benignog uvećanja prostate
akutne i hronične upale prostate
akutnih i hroničnih upala mokraćnog sistema
Aktivni sastojci preparata utiču na balans polnih hormona koji se smatraju odgovornim za nastanak benignog uvećanja prostate. Redovnom upotrebom olakšava se izmokravanje, ublažava bol i nelagodnost pri mokrenju i učestalost noćnog mokrenja. Protivupalno i antibakterijsko dejstvo PRIMED 6 URINARIUS preparata pomaže u tretmanu infekcija mokraćnih puteva i organa.