PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Kako pobediti alergiju ?

Kako pobediti alergiju!
alergija
Alergije su reakcije organizma kod osoba s lošijim imunološkim sistemom i oslabljenom tj. oštećenom sluzokožom kako respiratornog tako i probavnog trakta. Lako se može dogoditi da baš alergije budu uzrok lošeg raspoloženja na godišnjem odmoru. Otkrijte koje namirnice pomažu u borbi protiv alergija.
Alergijske reakcije disajnih puteva su uglavnom na prašinu, dlaku i perje. Crevne alergije su najčešće i uglavnom na mleko i mlečne proizvode kao i pšenicu, orašaste plodove, jagode i sl.

Alergijske reakcije mogu biti na hranu i pojavljuju se nekoliko sati nakon jela. Manifestuju se tegobama u želucu, crevima, nadutošću, zatvorom i mogućim prolivom i kožnim osipima.

Alergijske reakcije ne moraju uvek biti jake, već i blage tegobe mogu ukazivati na prisutnost alergija.

Kako ih ublažiti?

Kako bi se alergijske reakcije povukle tj. smanjile potrebno je pozabaviti se svojim imunološkim sistemom. Osobe koje imaju problema s respiratornim sistemom i posebno oni koji stvaraju puno sekreta trebalo bi da iz ishrane izbace mleko, mlečne proizvode, šećere, belo brašno, sve slatkiše i suhomesnate proizvode.

Navedene namirnice slabe imunološki sistem i stvaraju puno sluzi u organizmu. U slučaju alergije potrebno je pojačano konzumirati sve vrste povrća u većim količinama i zelene kašaste sokove koje je potrebno piti 2x na dan. Od voća najbolje je uzimati crveno voće radi beta-karotena.

Povećan unos kalcijuma u organizam potpomaže otpornost organizma na alergene pa je to razlog više da se konzumira
Primed 2 diši lako koji sadrži kalcijum u njegovom organskom obliku.

1. Potrebno je uzimati probiotike (bitno je da ne sadrže gluten, laktozu) uz konsultaciju sa lekarom oko vrste probiotika.

2. Potrebno je jačati imuni sistem preparatima za imunitet. PRIMED 1 forte ili PRIMED 10 forte plus

3. Potrebno je paziti na vrstu namirnica koje konzumirate i naravno kroz eliminacijsku dijetu shvatiti šta je to što vam uopšte smeta.

4. Kod alergijskih upala disajnih puteva PRIMED 2 diši lako ublažava i smanuje tegobe