PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Kako da sačuvamo zdravlje želuca

Beli šećer i poslastice od šećera, odnosno slatkiši sa prelivima i torte nanose štetu želucu, deluju na njega kao šok, podstiču ga da luči mnogo više kiseline nego obično. Tako vremenom nastaje čir, kao i druga oboljenja želuca.

Neumerenost je veliki neprijatelj želuca. Ako uzimamo preobilne obroke, sa mnogo jela i mnogo sastojaka u njima, to će biti veliki napor za želudac, jer neće moći da iskoristi svu tu hranu. Dovoljno je da za jedan obrok unesemo dva do tri jednostavna jela bez mnogo sastojaka. Umni radnici posebno treba da budu umereni u jelu i piću jer je njihov rad bez fizičkog naprezanja.

Treba zato izbegavati voće i povrće u istom obroku. Za varenje voća i povrća potrebna je različita kiselost, inače se neće nijedno dobro svariti. Voće će biti izloženo alkalnom vrenju, a povrće truljenju, i stvaraće se sirćetna kiselina, a svi štetni sastojci nastali usled nepravilnog varenja ući će u krv.

Jelo između obroka jedna je od najštetnijih navika, jer ne dozvoljava da se svari do kraja nijedan obrok, niti da se želudac odmori između obroka. Razmak između obroka mora biti najmanje 5 sati za odrasle, a nešto manje za decu. Ni deca ne treba da jedu između obroka.

Pijenje vode za vreme jela, otežava varenje, jer razblažuje, a time i slabi, sokove za varenje, pa se hrana spira. Vodu nikada ne treba piti za vreme jela, niti malo pre, niti malo posle obroka. Sat-dva posle jela vodu možemo piti mirno i obilato, jer ona je neophodna, ali nikako za vreme jela. Vodu treba piti najmanje 6-8 čaša dnevno.

Kasne i obilne večere su navika koja negativno utiče na organe za varenje. One zapošljavaju organe za varenje u toku noći, kada bi oni, zajedno sa ostalim organima našeg organizma,trebalo da se odmaraju. Hrana uneta u kasnim večernjim satima neće se dobro svariti, niti pretvoriti u zdravu krv.

Ne treba jesti posle napornog fizičkog ili intelektualnog rada jer je za varenje potrebno puno telesne energije, a ona je dosta potrošena već u radu. Bolje je malo se odmoriti pa onda jesti u prijatnoj atmosferi, sa prijatnim mislima, a iznad svega sa zahvalnošću  onome koji nam je sve dao. Treba odbaciti brige i loše misli za vreme jela.

Kretanje na svežem vazduhu od neprocenjivog je značaja za dobro varenje i zdravlje uopšte. Kiseonik pomaže varenje, zatim želucu da najbolje obavi svoj deo zadatka u tom tako značajnom poslu kao što je varenje hrane.

Primed 5 je prirodni dijetetski suplement na bazi kvalitetnog pčelinjeg meda i lekovitih trava, ubranih na ekološki čistim predelima Srbije. Primed 5 sa svojim prirodnom sastavu ima trojako dejstvo. Na prirodan način smanjuje izlučivanje kiseline, obnavlja sluzokožu želuca i ujedno pomaže u terapiji i eradikaciji Helicobacter pylori. Ujedno, pomaže u varenju i poboljšava krvnu sliku, jer sadrži prirodne sastojke sa gvožđem. Zbog svog organskog sastava i kvalitetnih sastojaka ovaj prirodni preparat ima izuzetno dobru apsorpciju. U odnosu na kapsule i tablete procenat iskorišćavanja aktivnih sastojaka je i do 4 puta veći, pa su i rezultati mnogo brže uočljivi. Kako u svom sastavu ne sadrži emulgatore, konzervanse niti bilo koje druge veštačke sastojke, nema mogućnosti pojave kontraindikacija niti neželjenih efekata. Dakle, Primed 5 pomaže tako što prirodnim putem umiruje upalne procese na želucu, podstiče regeneraciju sluznice, olakšava varenje, smiruje nadutost i bol.

primed5feromed

 

Prirodni preparat Primed 5 možete kupiti u Primed biljnim apotekama ulica Vojvode Stepe 120, Primed Biošop, ulica Knez Mihajlova 21a, TC Milenijum, lokal 54, Primed Biošop 2, ulica Jurija Gagarina 151g, TC Piramida ,lokal10.

Telefoni za informacije: 0113912431, 0113288948, 0112168073