PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

ANEMIJA I PRIRODNO REŠENJE

Zahvaljujući melemu PRIMEDu 5, Beograđanka Edita Jovanović se oslobodila tegoba koje su je godinama mučile i ometale je u svakodnevnim aktivnostima. Pre trinaest godina, Editi se poremetio menstrualni ciklus koji je izazvao tešku anemiju zbog čega su joj stradali vitalni organi – srce i jetra. “Usled produženog menstrualnog krvarenja i tegoba koje su pratile ovaj poremećaj, smršala sam skoro 15kg, bila sam bleda i malaksala, zbog, kako se kasnije ispostavilo teske anemije. Pošto više nisam mogla da podnosim tegobe, podvrgla sam se detaljnom lekarskom pregledu. Svi rezultati su bili dobri, osim krvne slike. Hemoglobin i leukociti su bili na donjoj granici, dok se nivo govožđa u krvi nalazio tek na drugoj jedinici. Na osnovu toga, hematolog je konstatovao da imam hroničnu anemiju i prepisao mi tablete i kapsule gvožđa. Lekove sam pila svako veče, ali većeg pomaka nije bilo”, ističe Edita.

NEŽELJENI EFEKTI LEKOVA ZA ANEMIJU

Nakon svake menstruacije Editi je naglo opadao nivo gvožđa u krvi, zbog čega su njene tegobe bile još izraženije. Nekoliko dana nakon prestanka krvarenja je osećala bolove u mišićima, trnuli su joj udovi i bila je konstantno malaksala. “Lekovi mi nisu pomagali, pa su mi prepislali injekcije gvožđa koje sam primala tokom dve nedelje. Osećala sam se mnogo bolje, međutim, ovu terapiju sam ubrzo morala da prekinem jer su na mestima uboda injekcija počeli da se stvaraju čvorići. Te tvrde otekline su me bolele i na najmanji dodir”, objašnjava Edita Jovanović.

Vremenom je, pored svih nedaća, počela da oseća snažna probadanja u grudima i ispod rebara. Uradila je EKG i dopler trbušne duplje, nekon čega je lekar konstatovao da su neki unutrašnji organi teško oštećeni; konstatovao je aritmiju i uvćanu slezinu i jetru. Po njegovom mišljenju, nastale promene su rezultat anemije i nije odredio nikakvu terapiju nego joj je dao savet da što pre nadoknadi izgubljeno gvožđe. Edita je tada shvatila da joj je fitoterapija posledjna nada i odlučila je da se okuša sa prirodnim preparatima.

U fitoterapiji Edita je videla svoje rešenje. U prodavnici zdrave hrane i dijetetskih proizvoda Cortex Labs Primed (Vojvode Stepe 120,u  Beogradu) kupila je PRIMED 5. „Svako jutro na prazan stomak u ustima sam polako otapala jednu kafenu kašičicu tog preparata, a tokom dana obavezno sam pila po dve čaše limunade i ceđene narandže, kako bih ubrzala apsorbciju gvožđa. Zahvaljujući PRIMEDU 5, već nakon desetak dana lice mi se zarumenelo, a ubrzo zatim mi se otvorio apetit i počela sam da dobijam na kilaži. U roku od tri meseca mi se regulisao ciklus, što je automatski podiglo nivo gvožđa u krvi“, priča zadovoljna Edita.

PRIRODNO REŠENJE ZA ANEMIJU

PRIMED 5 je koristila još pola godine, nakon čega je otišla na detaljni lekarski pregled. Ovoga puta su svi rezultati bili uredni. Srčani ritam se normalizovao, a otoci jetre i slezine su nestali. “Sad obavezno dan započinjem kašičicom primeda i sokom od ceđenog voća, a redovno pijem i čajnu mešavinu od nane, bosiljka i matičnjaka koju sama spravljam. Jednom dnevno obavezno jedem zeleno i crveno povrće, a dva puta nedeljno konzumiram pileću džigericu. Tako unosim dovoljnu količinu gvožđa u organizam i osećam se zdravo i čilo“, završava svoju priču Edita Jovanović.