Pod apifarmacijom se podrazumevaju medikamenti na bazi pčeljinjih proizvodau koje ubrajamo: med, polen, propolis, matični mleč i pčelinji vosak. Apiterapija je reč koja se sastoji od apis-pčela i terapija. Kod nas je api farmacija u začetku a preparati na bazi pčelinjih proizvoda se smatraju pomoćnim lekovitim sredstvima. U starim zapisima se mogu pronaći brojne potvrde o apiterapiji kao tradicionalnoj medicini drevnih civilizacija.

Kompanija Cortex Labs d.o.o. uvodi na tržište kombinaciju api i fitofarmacije pod nazivom primarna medicina i sa svojim prepoznatljivim brendom PRIMED je lider na domaćem tržištu u ovoj oblasti.

PRIMED dijetetski suplementi su 100% prirodni proizvodi bazirani na pčelinjim proizvodima visokog kvaliteta kao i drugim prirodnim sastojcima biljnog porekla. PRIMED preparati se tradicionalno spravljaju po jedinstvenim receptima i celokupan proces proizvodnje je kontrolisan što uključuje dobijanje svih sastojaka većine proizvoda. Tradicija spravljanja ovih preparata je preko 20 godina dok su na tržištu prisutni dve godine.

PRIMED prirodni preparati su atestirani kao ZDRAVSTVENO ISPRAVNI dijetetski suplementi u institutu za bromatologiju na Farmaceutskom fakultetu u Beogradu i Centru za higijenu i humanu ekologiju zavoda za zaštitu zdravlja Srbije Dr. Milan Jovanović Batut u Beogradu.