PRImarna-MEDicina

Prioritet za imunitet !

Eterično ulje iglica bora

pineessentialoilEterično ulje iglica bora ima mnoga korisna svojstva, uključujući protivupalno, antibakterijsko i antiseptično dejstvo. Veoma je korišćeno u aromaterapiji, a često se nalazi i u sastavu kozmetičkih preparata.

Navešćemo neka od najznačajnijih dejstava eteričnog ulja iglica bora:

 • Tretman kožnih bolesti
  Eterično ulje iglica bora ublažava svrab i druge simptome psorijaze i ekcema, zahvaljujući izraženom protivupalnom dejstvu. Pomaže i kod akni i herpesa. Pomaže regeneraciju kože i smanjuje oštećenja koja nastaju pod uticajem slobodnih radikala.
 • Tretman respiratornih infekcija
  Eterično ulje iglica bora je jedno od najpoznatijih ulja koja se koriste za inhalaciju u slučaju prehlade, gipa, bronhitisa i drugih respiratornih infekcija. Eterično ulje iglica bora deluje protiv različitih uzročnika infekcije i podstiče iskašljavanje gustog sekreta iz disajnih puteva.
 • Tretman bola u zglobovima
  Eterično ulje iglica bora se može koristiti nanositi na zglobove zahvaćene reumatkim ili drugim zapaljenjem. Pomaže da se smanji bol i zapaljenje i olakša pokretljivost.
 • Tretman povreda
  Eterično ulje iglica bora deluje antiseptično, pa se može koristiti za brže zarastanje rana, čireva, sportskih povreda i atletskog stopala.
 • Smanjenje stresa
  Eterično ulje iglica bora deluje umirujuće, pa pomaže u uklanjanju stresa, nervoze i emocionalne napetosti. Može se koristiti u aromaterapiji ili u kombinaciji sa baznim uljem za masažu.

Eterično ulje iglica bora se uvek nanosi razblaženo na kožu. Oralna upotreba ulja se ne preporučuje, zbog potencijanih neželjenih reakcija (oštećenje bubrega).

PRIMED Eterično ulje iglica bora možete naći u PRIMED Biljnim apotekama u Beogradu ili poručiti telefonom. Za sve informacije pozovite naš call centar na 011/715-12-65.